Schrijversweek, voorleesdagen en taxatiedag in de bieb

Printerversie
Gepubliceerd op: 05-01-2012 | Gewijzigd op: 07-01-2012
De tweede week van januari 2012 heeft de Openbare Bieb tot Bossche Schrijversweek gedoopt. Daarin staat de lokale literatuur centraal. In de vestiging centrum vertellen in Den Bosch opgegroeide schrijvers ove rhun werk en 'doen' er hun levensverhaal

-De start maakt Désanne van Brederode op maandag 9 januari en Rosmalenaar Rob van Hattem verzorgt een slotavond over de psychologie en filosofie van het vogelen.
-Désanne van Brederode, oud-columniste van Buitenhof heeft Bossche ‘roots' en schreef gelauwerde romans als 'Hart in hart' en 'Door mijn schuld'. Onlangs verscheen 'Stille zaterdag', een verhaal over een verbroken verhouding,
-Woensdag 11 januari dragen de Bossche auteurs Jeanine Hoedemakers [poëzie],  Tineke Hendriks [geëngageerd proza]  en Frederieke Hijink [theaterteksten] voor uit eigen werk. Na afloop is er een boekemarkt met hun werk.
-Rosmalenaar Rob van Hattem sluit op donderdag 12 januari de Bossche Schrijversweek af met een lezing naar aanleiding van zijn boek Wie is dat toch met die telescoop? Hierin beschrijft hij de psychologie en filosofie van het vogels kijken aan de hand van een twintigtal openhartige portretten van fanatieke vogelaars.

Voorleesdagen
Vanaf woensdag 18 januari 2012 zijn er tien dagen lang de Nationale Voorleesdagen met voorleessessies voor en met kinderen die nog niet [goed] kunnen lezen.Op die dag is er een voorleesontbijt en geeft Len Copa een theatervoorstelling.
Op woendag 25 januari is er een voorleesuurtje rond het boek Jip en Janneke de mjoeziekul.
 zie voor programma de site Bibliotheek

Taxatie van oude boeken en documenten
Taxateur van oude boeken, foto's en documenten de antiquaar Arie Molendijk.

Op dinsdag 10 januari 2012 houdt antiquaar Molendijk in de stadsbibliotheek een taxatiedag [13.00-17.00 uur] van oude- en antieke boeken, bijbels, handschriften, prenten, documenten, oude foto’s en ansichtkaarten. De taxatie gebeurt door  Arie Molendijk, antiquaar, veilinghouder en taxateur,  die is gespecialiseerd in oude geschiedenis, bijbels, theologie en topografie.


Terug naar boven