Kunstwerk in bieb vreet - door lezers ingeleverde - tekstbladen

Printerversie
Gepubliceerd op: 16-04-2012 | Gewijzigd op: 17-04-2012
Dinsdag 17 april 2012 onthult wethouder Jeroen Weyers [o.a.van Cultuur]  het kunstwerk ‘de Boekenvreter’* in de Stadsbibliotheek aan de Hinthamerstraat. Samen met bibliotheekdirecteur Hans Derks bevestigt Weyers het laatste tekstfragment op het interactieve kunstproject van Neeltje Sprengers.
Dit  interactieve kunstwerk in de Openbar Bibliotheek wordt op dinsdag 17 april 2012 definitief afgerond met het aanbrengen van een laatste tekstblad. Het kunstwerk is van Neeltje Sprengers en heet 'De Boekenvreter'. foto © paul kriele, 17 april 2012.

*'De Boekenvreter' is een monster met een enorme leeshonger. Het publiek werd de afgelopen maanden uitgenodigd om de Boekenvreter te voeden door het inleveren van een favoriet tekstfragment. Deze pop werd zodoende dikker en dikker en groeide, zoals men ook van kennis groeit. 
Onder de noemer 'Kunst in de Bieb' brengt de bibliotheekorganisatie samen met  het 'Centrum Beeldende Kunst’ de kunst dichter bij het publiek en stimuleert de wisselwerking tussen de kunstdisciplines.