'Nederland leest' -november 2012- allemaal een roman van W.F. Hermans

Printerversie
Gepubliceerd op: 29-10-2012 | Gewijzigd op: 29-10-2012
In de 7e editie van 'Nedelrand leest' -november 2012- leest en bespreekt het hele land weer collectief één en hetzelfde boek, it keer de roman 'De donkere kamer van Damokles' van Willem Frederik Hermans.
 
De roman 'De donkere kamer van Damokles' van Willem Frederik Hermans, staat centraal in de campagne 'Nederland Leest' in november 2012.

Biebleden kunnen gedurende de campagne een gratis exemplaar van deze roman bij één van de vestigingen ophalen (zolang de voorraad strekt).

'De donkere kamer van Damokles'
In zijn bejubelde roman De donkere kamer van Damokles komen Hermans’ centrale thema’s op geraffineerde en beklemmende wijze aan bod: angst, dreiging, verraad, ongrijpbaarheid van de werkelijkheid en onkenbaarheid van de ander. De roman vertelt het verhaal van Henri Osewoudt, sigarenhandelaar te Voorschoten. Tijdens de Tweede Wereldoorlog ontmoet hij de verzetsman Dorbeck, die sprekend op hem lijkt en die hem opdrachten geeft die hij gewillig uitvoert. Na de bezetting wordt Osewoudt geconfronteerd met zijn daden, en lijkt Dorbeck van de aardbodem verdwenen.

Krasactie
In het gratis boek vinden Brabantse biebleden dit jaar een speciale boekenlegger met krascode waarmee mooie prijzen zijn te winnen, zoals een ballonvaart, culturele uitjes, sportieve dagjes weg, culinaire workshops en goedgevulde biebboxen. Meer info: voordeelpasjes.nl