Boekpresentatie en opening expo [re-]Writing History

Printerversie
Gepubliceerd op: 05-09-2013 | Gewijzigd op: 05-09-2013
Wethouder Jeroen Weyers opent zaterdag 7 september 2013 in de Bieb de expo [re]Writing History.

foto © paul kriele, 21 maart 2012.
 
Zaterdag 7 september 2013 neemt wethouder Jeroen Weyers [o.a. Cultuur] in de BiEB in de Hinthamerstraat het eerste exemplaar van het boek [re]Writing History in ontvangst. De publicatie vormt het eindproduct van het gelijknamige project van Stichting Onterfd Goed. Tien jonge auteurs schreven nieuwe verhalen op de typemachines van oude literaire meesters. Die werkzaamheden zijn op beeld vastgelegd door evenzoveel jonge fotografen.
Aansluitend wordt de aan het boek gerelateerde tentoonstelling [re-]Writing History officieel geopend. Daar zijn de schrijfmachines en foto's van de werkzaamheden te zien.
De boekpresentatie en expositie zijn onderdeel van de Maand van het Schrijven, een programmareeks van de bieb rondom creatief schrijven.

Zoals bekend is de particuliere verzameling van W. F. Hermans intussen bij de Gentse boekhandel 'De Limerick' terecht gekomen, na eerdere mislukte pogingen van de stichting Onterfd Goed voor een herbestemming van deze collectie schrijfmachines. De collectie is afkomstig uit  het inmiddels gesloten Tilburgs museum Scription.