Antiquariaat Brabant stopt over 2 jaar

Printerversie
Gepubliceerd op: 19-06-2006 | Gewijzigd op: 29-11-2008
Ans en Pim Pagé stoppen in 2008 met hun levenswerk. De leeftijd speelt als een belangrijke factor mee. Ans wordt dan 90 en Pim [*1943] staat voor zijn pensioen. Die pijldatum is voor Pim [oorspronkelijk docent Tekenen /Kunstgeschiedenis en beeldend kunstenaar] aanleiding zich eens te gaan toeleggen op aspecten uit zijn kunstcarrière die al lang in zijn gedachten spelen, maar waaraan hij nimmer toekwam.

Antiquariaat Brabant in de Lange Putstraat staat al 75 jaar bekend als de nostalgische winkel voor bibliofielen. Een nostalgisch interieur volgepakt met boeken, waarvan sommigen eeuwen en meerdere exemplaren meer dan een eeuw oud zijn. Maar de meeste handel verloopt tegenwoordig via internet en op de beurzen. Op dat laatste is Pim zich de laatste jaren meer gaan richten. Dat betekent ook dat ik meer op pad zal zijn. Beurzen, het samenstellen van catalogussen en het organiseren van exposities en manifestaties zullen dan ook meer zijn hobby gaan worden.Voor Ans is – na ruim veertig jaar antiquair, de leeftijd gewoon de grens. ‘Ik kan toch niet langer als negentigjarige hier in de winkel gaan zitten…’.

Het betekent een eind aan het bekende gezicht van het element literaire cultuurhistorie van Den Bosch. Maar op de bovenetage heeft Pim ter nagedachtenis aan zijn zus Ank, die in mei 1995 overleed, enkele kamers ingericht waar ook werken [boekomslagen e.d.] van moeder Ans en tekeningen van Pim zijn tentoongesteld.

In haar arbeidzaam leven heeft Ans Pagée-Selis honderden boeken van zelf geborduurde omslagen voorzien. Al die ontwerpen en uitvoeringen zijn voor het nageslacht bijeenvergaard en in de toekomst te bezichtigen