Bosschenaar Aris Sanders presenteert boek 'Lieve..'

Printerversie
Gepubliceerd op: 22-11-2015 | Gewijzigd op: 22-11-2015
Zondagmiddag 21 november 2015 presenteerde Aris Sanders [*1963] zijn boek 'Lieve'. De voorheen in Den Bosch woonachtige, maar in Helmond geboren veelzijdige zakenman, antiekliefhebber, auteur en journalist  legde er zijn herinneringen aan die periode vast. 'Het  moest er uit; ' zegt Aris kortweg over de inhoud.

Aris Sanders auteur, kunstliefhebber, voormalig journalist en zakenman.

foto © paul kriele, 21 novomber 2015.

Eerder verschenen van Sanders de dichtbundels 'Vensterloosheid' en 'Roofbouw'. Daarop volgde een periode Frankrijk waar hij als makelaar actief was. Die zakelijke periode sloot Sanders af met 'De Makelaar', een ironisch en relativerend boek waarin op een humoristiche wijze zijn herinneringen aan dat beroep, waar hij een hekel aan had gekregen, heeft vastgelegd.

Na die tijd verscheen 'Natuurmorte' een bundel met werk, met name interviews, van de Eindhovense kunstschilder Wiel Wiersma. Wiersma heeft een expositie in het TAC-gebouw in Strijp Eindhoven. Zie site van Wiersma
Terug naar Den Bosch, de tijd waarin Sanders actief was onder meer als journalist voor het Brabants Dagblad en Omroep Brabant. Zijn voorkeursonderwerpen lagen bijv. bij antiek en de Bossche historie. 
 In die tijd begon ook zijn liefde voor antiek. Door die ambitie raakte Aris bevriend met Peter Damen, de eigenaar van de antiekhal La Folie. Dat hij koos voor antiek heeft met zijn levensfilosofie te maken.  Aris: 'Ik ben voor een tweede kans.' Bevraagd daarover licht hij toe dat die uitspraak slaat op zowel spullen, materiaal als ook op mensen.

Temidden van het antiek was dus zondagmiddag 21 november de presentatie van 'Lieve', waarbij verhoudingsgewijs veel familie en vrienden aanwezig waren, die nauw betrokken zijn bij het lief en leed van Aris. 
  
Aris is ook te volgen op facebook: Sanders Daaruit wordt ook duidelijk dat Aris Sanders, met zijn drie kinderen in Vesoul [Frankrijk] woont.