Zoeken
Workshop over 'Smaak en proeven' door Jeroen Thijssen.
Printerversie |
Jeroen Thijssen | |
De Bosschenaar Jeroen Thijssen (*1959) geeft op maandagmiddag 30 januari 2017 een workshop in de Bibliotheek in de Hinthamerstraat over Smaak en Proeven. In zijn voordracht passeert Thijssen de vijf basissmaken.
Thijssen studeerde geschiedenis aan de Universiteit van Utrecht en is werkzaam als schrijver en journalist. Van hem verschenen: twee verhalenbundels [Bezige Bij], een historische non-fictie [Balans] en een roman, een verhalenbundel en een reisverslag [Nieuw Amsterdam] . In 2014 verscheen Solitude bij uitgeverij Nieuw Amsterdam, een historische roman over het koloniale Nederlandsch-Indië waaraan Thijssen zeven jaar werkte.Zijn debuutbundel bereikte in 1998 de longlist van de Libris literatuurprijs, voor zijn reisverhaal kreeg hij de prijs voor het best reisboek van de Vereniging Reisboekhandels Nederland.
Onlangs verscheen van Thijssen 'SMAAK-Waarom we proeven wat we proeven.'
Zie artikel over boekpresentatie in Groot Tuighuis: Verhalen kookboek van Thijssen artikel dd. 16 september 2016.