Schrijfster Annemarie Bon: eerste Bossche schoolschrijver

Printerversie
Gepubliceerd op: 24-01-2017 | Gewijzigd op: 24-01-2017
De bekende Bossche schrijver Annemarie Bon is onlangs tot schoolschrijver  aan de basisschool De Kruisboelijn aangesteld. Daarmee volgt Den Bosch het voorbeeld van een school  in  Moergestel en in Tilburg.

De 62-jarige Anmemarie, die haar benoeming via de bemiddeling van de stichting Schoolschrijver kreeg, wil met haar lessen kinderen laten zien dat schrijven leuk is. Elke maandag geeft zij in een eigen klas op de Kruisboelijn  les aan de groepen 3,4 en 5 les en/of begeleidt de leerlingen ook bij het maken van werkstukken of een artikel voor de schoolkrant.  
Toen Annemarie nog in een echte Bossche wijk woonde, was haar grootste wens om zelf juf te worden. Die wens, al wil zij geen juf genoemd worden, is nu uitgekomen.

De eerste Bossche Schoolschrijver Annemarie Bon.

foto © paul kriele, 11 juni 2016.
............................................................

De Bossche schrijfster, die tientallen boeken op haar naam heeft staan, is ook op ander maatschappelijk terrein actief is, zoals voor haar eigen buurt de Mayweg, waar een parkeergarage van ProRail komt,  is steeds in dit opzicht sterk gemotiveerd.
Zij heeft eerder andere - op Den Bosch afgestemde- projecten voor de jeugd opgezet, zoals een boek over Jeroen Bosch voor de basisschoolleerlingen: 'Schetsboek van Jeroen Bosch' [2015],  dat ze samen met de illustratrice Marie José van der Linden samenstelde. En de -historische- roman 'Niets meer te verliezen [ juni 2011], ook voor de jeugd.

Korte cv van Annemarie Bon
Annemarie Bon is geboren in Den Bosch op 11 februari 1954. Ze komt uit een gezin van vier kinderen waarvan zij de oudste is.
Annemarie woont nog steeds in Den Bosch en veel van haar boeken spelen zich ook af in deze stad. 

Annemarie was dol op tekenen, knutselen, lezen en buiten spelen in de natuur. Ook op de middelbare school vond ze te veel dingen leuk:
Nederlands, tekenen, biologie en wiskunde. Ze wist daardoor niet welk beroep ze moest kiezen en is toen maar biochemisch
laboratoriumassistent geworden. Het werk in een laboratorium vond ze uiteindelijk nogal saai. Gelukkig kon ze bij de regionale krant als
freelance journalist beginnen.
Na verloop van tijd schreef ze voornamelijk voor de kinderpagina's.

In 1991 werd ze hoofdredacteur van het jeugdtijdschrift Taptoe. Daarnaast begon ze verhaaltjes voor jonge kinderen en informatieve boekjes te schrijven. Van het een kwam het ander.
Sinds 2002 is Annemarie 
Bon fulltime schrijfster. Ze schrijft zowel informatieve boeken, als leesboeken, maar ook korte verhalen, artikelen, interviews, puzzels en  nog veel meer voor allerlei leeftijden, van kleuters tot pubers en zelfs volwassenen. Terug naar boven