Bossche docent aan ROC in Nijmegen door Hoge Raad in publicatie erkend

Printerversie
Gepubliceerd op: 10-11-2022 | Gewijzigd op: 11-11-2022
Bossche docent aan ROC in Nijmegen door Hoge Raad in publicatie erkend
Auteur Paula van Manen  [*Zoetermeer, 1968].
Docent,  schrijfster, aanvankelijk kinderboeken
en later ook boeken voor volwassenen.

Paula van Manen, voormalig docent aan ROC in Nijmegen, werd voor het schrijven van het boek ’Wanneer krijgen we weer les?’ Eerst maanden lang  geschorst. Waarna ontbinding van de arbeidsoverenkomst bij de kantonrechter werd aangevraagd.Het ROC-bestuur was namelijk niet blij met van Marens boek, waarin de invoering van een onderwijsvernieuwing werd op dit ROC werd beschreven.
De kantonrechter ontbond de arbeidsrelatie vanwege een verstoorde arbeidsrelatie en het gerechtshof bekrachtigde deze uitspraak.
Van Manen liet het er niet bij zitten en ging in cassatieberoep. Met succes, want de Hoge Raad zette de vorige maand een streep door de uitspraak van het gerechtshof in Arnhem. Er was voorbij gegaan aan de ’Vrijheid van Meningsuiting’.  Het gerechtshof in Den Bosch moet nu een nieuwe  uitspraak doen.
tekening © maria wiersma november 2022.

Morgen vrijdag 11 november 2022 wordt voor Paula van Manen in het Theo Thijssenmuseum in Amsterdam een plekje ingericht bij een al lopende expositie ‘Lastpakken voor de klas’.Deze expo gaat over  kritische leerkrachten die in aanvaring kwamen met hun 'bovengestelden'. 
De kritische Van Manen heropent de expositie waar leerkrachten uit vroeger tijden worden  geportrertteerd.
Theo Thijsen is voor haar als auteur die ‘pedagogische Kwakzalverij’ aan de kaak stelde, een voorbeeld. De in de Bossche binnenstad wonende Paula van Manen krijgt er een actueel ere plaatsje bij.