Boekpresentatie 'Tussen personen' Ineke Walravens

Printerversie
Gepubliceerd op: 11-11-2005 | Gewijzigd op: 12-08-2010
Op elf-elf hield Ineke Walravens met haar boek 'Tussen personen' haar debuut in de Bossche bibliotheek. Op het biebplein waren enkele bewonderaars samengekomen. De datum 11 november 2005 was niet voor niets gekozen: omdat de van oorsprong Brabantse schrijfster in haar boek het thema transsexualiteit aanhaalt. Het verkleden/vermommen in een andere sex is tijdens carnaval vaak manifest.
Ineke Walravens studeerde Industrieel Ontwerpen aan de TU te Delft. Na een carrière als verpakkingstechnoloog begon ze haar eigen bedrijf Walravens Associates BV. Zij werkt tegenwoordig als interim manager en begeleidt innovatieteams voor middelgrote en grote bedrijven. 'Tussen personen' is haar debuutroman.


Maud Diemer van de uitgeverij Servo die de gasten welkom heette. 
 De schrijfster Ineke Walravens.
De schrijfster Pauline Slot die uit handen van Walravens het eerste exemplaar in ontvangst mocht nemen. De website van het boek trok veel belangstelling.

foto's © gerard monté, 11 november 2005

De avond had een feestelijk karakter en begon met de overhandiging van het eerste exemplaar van 'Tussen personen' aan schrijfster Pauline Slot. Na een korte introductie van Maud Diemer van de uitgever Servo lichtte Ineke Walravens haar debuutroman toe.
'Tussen personen' gaat over twee belangrijke gebeurtenissen in het leven van het meisje Anne. Ze gaat op zichzelf wonen én het jaarlijkse carnaval staat voor de deur. Anne laat zich overhalen om zich met carnaval als man te verkleden. In haar kostuum ontwaakt haar mannelijke kant en ontdekt ze wat de nieuw verworven vrijheid haar te bieden heeft. 
.
Links boven: Bij de presentatie zong Peter Rombouts twee aria's die met het thema te maken hadden: O mio bambino caro van Puccini en 
O del mio dolce ardor van W. von Gluck.
Boven: Het publiek op het biebplein. 
Links: Ineke Walravens tijdens het signeren van haar boek 'Tussen personen'. 


foto's © gerard monté, 11 november 2005.
 
De bij het boek behorende website www.devrouwmetdebaard.nl werd geopend
voor het publiek. Voor meer informatie kijk op www.inekewalravens.nl .


Terug naar boven