Rutger Kopland gast bij Van Goghlezing

Printerversie
Gepubliceerd op: 07-10-2005 Vrijdag 7 oktober 2005 was er voor het laatst  in de Nederlands Hervormde Kerk in de Kerkstraat een Van Goghlezing. Ivm de geringe belangstelling verhuist de lezing naar Zundert. Rutger Kopland sloot de Bossche edities af.
De presentatie van de lezing van Kopland werd ondersteund met teksten op een videoscherm.

foto's © gerard monté, 7 oktober 2005. Voor aanvang van de lezing in de Hervormde Kerk.
De echtgenoot van de oud-gedeputeerde voor Cultuur Jacques Baartmans verzorgt de inleiding. Na afloop werd Kopland door dominee Van Tilburg aangesproken op diens visie op 1 Kor 13.

Kopland hield een lezing over het ontstaan van een van zijn gedichten en liet de varianten van de teksten zien via een presentatie op een scherm. Het thema was: 'Over het hiernamaals'.
Dominee H. van Tilburg was een van de vragenstellers, o.a.over 1 Kor 13 dat Kopland in het gedicht gebruikt had. Kopland zei dat hij daar heel anders over dacht als niet-gelovige dan de dominee Van Tilburg. En dat die kloof onoverbrugbaar is.

 Maurice Pirenne bespeelde tussen de programma-onderdelen door het orgel. Kopland denkt na over een vraag uit de zaal.
Voorzitter van het Noordbrabants Genootschap Ko Huijbregts en directeur Peter van de Velden in gesprek met de gast. Henk Langenhuijsen was een van de bezoekers die Kopland's lezing en /of zijn bundels liet signeren.
\
foto's © gerard monté, 7 oktober 2005.

Voorzitter Ko Huijbregts van het Noordbrabants Genootschap vertelde dat dit de laatst VG-lezing in Den Bosch zou zijn. In het vervolg zal die in Zundert plaatsvinden. 


Terug naar boven