'Write Now-winnares': Loren Brouwers

Printerversie
Gepubliceerd op: 24-03-2011 | Gewijzigd op: 28-03-2011
Loren Brouwers heeft vanavond 24 maart 2011 in de Verkadefabriek de Write Now! Den Bosch gewonnen.

Een vijfkoppige jury koos uit 41 ingezonden korte verhalen, rapteksten, columns en gedichten Loren Brouwers uit als 1e  prijswinnaar.

Dankzij haar gedichten gaat zij door naar de finale op 18 en 19 juni 2011 in Rotterdam. Naast de eerste prijs loofde de jury ook boekenbonnen uit ter waarde van € 125 aan tweede prijswinnaar Lars Dorren uit Tilburg en € 75 aan -ook de Bossche- Kyra van Rijzingen voor de derde plek.


De prijsuitreiking werd gepresenteerd door Francesca Wagenaar. Daarnaast waren er optredens te zien van DJ Optimus en singer-songwriter Roselien Tobbackx. [youtube muziekpresentatie]. Voorafgaand aan de uitreiking konden jongeren gratis deelnemen aan een workshop schrijven van Quirien van Haelen.

foto's © roland brouwer, 24 maart 2011. Optreden en prijsuitreiking door Fancesca Wagenaar aan de Bossche Loren Brouwers. Rechts onder Lars Dorren [2e prijs] en Kyra van Rijzingen [3e prijs].

Loren Brouwers ontvangt € 250 aan boekenbonnen en maakt in het finaleweekend kans op de hoofdprijs die bestaat uit een MacBook ter waarde van € 1.500, een masterclass van uitgeverij Augustus, een blog-contract bij Spunk.nl en optredens tijdens Geen Daden Maar Woorden Festival, De Nachten in Antwerpen en Wintertuin in Arnhem of Nijmegen. Naast de juryprijs wordt uit de finalisten een publiekswinnaar gekozen. Vanaf juni is stemmen mogelijk op writenow.nu en depers.nl. De publieksfavoriet wordt gepubliceerd in Dagblad De Pers.
Uit een totaal van ruim 1.150 inzendingen wordt hét schrijftalent van 2011 gekozen. Naast de achttien winnaars plaatsen nog zeven deelnemers zich voor de finale met een wildcard. 

 
  -Boven: De jury v.l.n.r. Roel van Meerendonk (juryvoorzitter), Marcel Linssen (Organisator Dichtslamrap Boxtel), Romy van der Sande (Winnares Write Now! Venlo 2009) en Frederieke Hijink (theater- en prozaschrijfster van onder andere Theatergroep Matzer).
-Links boven:  dj Optimus
-Links: Singer-songwriter Roselien Tobbackx

foto's © roland brouwer, 24 maart 2011.

De jury van Write Now! Den Bosch bestond uit Roel van Meerendonk, Annemarije van der Hoek (van de organisator Passionate Bulkboek), Frederieke Hijink (theater- en prozaschrijver), Marcel Linssen en Romy van der Sande (winnaar Write Now! Venlo 2009).

Lars Dorren uit Tilburg [boven] en Kyra van Rijzingen uit Den Bosch ontvangen, als 2e resp. 3e prijswinnaar, uit handen van presentatrice Francesca Wagenaar [r.] hun prijs. foto's © roland brouwer, 24 maart 2011.

Zie ook  www.writenow2011


Terug naar boven