Veelzijdige programmering tijdens Jazz in Duketown 2014

Printerversie
Gepubliceerd op: 06-04-2014 | Gewijzigd op: 06-04-2014
De organisatie van Jazz in Duketown heeft zanger José James, een van de coolste zangers van dit moment weten te stricken voor het Pinksterweekeind 6 t/m 9 juni a.s. . 
Een andere topper is Larry Graham, de oude bassist van Sly & the Family Stone, met zijn band Graham Central Station. Vorig jaar stond hij reeds op North Sea Jazz en had als special guest niemand minder dan Prince.

De Amerikaanse drummer Billy Cobham komt met zijn band nu naar Jazz in Duketown. Ook mag de komst van het Brits/Scandinavische pianotrio Phronesis niet onbenoemd blijven. Een van de hipste en
avontuurlijkste bands van het moment. Dat geldt ook voor de Brits/Griekse band Kairos4tet.

De Amerikaanse drummer Billy Cobham.
José James.

Nationale jazz grootheden kind aan huis
Dit jaar staan de gitaargrootheid Jan Akkerman Band & jazzgrootheid Eric Vloeimans samen op het podium. Ook  saxofoniste Tineke Postma treedt op tijdens het festival. Verder kijkt de organisatie uit  naar de Ploctones, een energieke feestband rondom gitarist Anton Goudsmit.

Jonge energieke Nederlandse bands
Op het hoofdpodium op de Parade staan Re:freshed Orchestra. Zij bieden een mix van jazz, funk, hiphop en pop. Verder de afrobeat van Koffie, elektrojazz van Plastik Soldiers en een twee uur durende, opzwepende show van jazz-rock-afrobeat gezelschap OPMOC uit België.

Toppers uit de regio
Ook de regio is zoals altijd sterk vertegenwoordigd. Paul van Kemenade 'Soul d'Afrique' staat op het festival. Een  jubileumtournee met kwintet van saxofonist Paul van Kemenade aangevuld met drie Zuid-Afrikaanse jazzmuzikanten. Kuif Collectief brengt alle Bossche toppers samen op het podium en Het Brabants Jazz Orkest heeft als special guest Joris Roelofs.  Roelofs is een van de beste saxofonisten, basklarinettisten van Nederland.

Voor meer informatie op www.jazzinduketown.nl