Onweer spaart Jazz in Duke Town, record aantal bezoekers

Printerversie
Gepubliceerd op: 09-06-2014 | Gewijzigd op: 09-06-2014
Het jaarlijks Jazzfestival in de Bossche binnenstad trok 135.000 bezoekers. Daarmee en met de weersomstandigheden  is de organisatie erg tevreden. Opvallend was het aantal bezoekers van buiten de regio,ede dankzij STER-spotjes en een samenwerking met Omroep Brabant* en Radio 6 (zender voor jazz & soul). 
   
 Boven: Jose James, en links drukte op voorplein Brabants Museum en op de Parade [l.]

foto's © OOmphotography, 7 en 8 juni 2014.

Op 12 podia vermaakten 80 spetterende onder meer: Jose James, Re:freshed Orchestra, Sven Hammond Soul, Larry
Graham, Gare du Nord en Billy Cobham op het hoofdpodium op de Parade.
The Cool Quest en BL3NDER brachten het toegestroomde publiek in de Uilenburg in beweging. De Nederlandse jazztop was ook goed vertegenwoordigd; de Jan Akkerman Band stond samen met Eric Vloeimans op het hoofdpodium, saxofoniste Tineke Postma trad op in de Jazzclub op de Markt en the Ploctones (met Anton Goudsmit) gaf een spetterend optreden op het Kerkplein.
Ruimte voor talent
Zaterdag en zondag vond de 3e editie van de Conservatorium Talent Award plaats. Maarten Hogenhuis (altsaxofoon), student aan het conservatorium Amsterdam, werd de grote winnaar van 2014. Daarnaast kregen studenten van de Fontys Hogeschool de kans om te spelen tijdens het festival en op het Minderbroederplein trad jong talent op van het label Bastaard Platen.
Op zondagmiddag stond het hoofdpodium op de Parade helemaal in het teken van talent met optredens van de Junior Jazz Academy en de Jazz Academy Band. 

Omroep Brabant op 28 juni a.s. een compilatie uit van 4 dagen jazz, om na te genieten van deze editie!

>>Bericht van  maandag  9 juni 2014/13.50- uur Jazz bleef van onheil door noodweer gespaard.
Jazz in Duketown beleefde op Tweede Pinksterdag een ongekende onweersbui die met een hoosbui en windvlagen gepaard ging. Op de Parade werden twee programma-onderdelen verschoven, maar de wind kreeg geen greep op de tenten. 'Die hadden we zondag nog goed vastgezet,'  aldus een woordvoerder.
Het publiek, soms met regencapes aan en met parapluies gewapend,  liep wat rond dolend.  Op de  Markt was de muziektent met flappen afgedicht.

Treinenloop verminderd
Voor bij Vught, richting Eindhoven, is een boom op het spoor gevalen, waardoor er minder treinen rijden. Rond 16.30 uur zou het euvel verholpen zijn.

Hierboven: Nog een nat  bestrate Kerkstraat  en rechts de Markt en de Parade, waar de tenten tegen de windvlagen bestand bleken.
 
foto's © paul kriele, 9 juni 2014/13.50 uur.


Terug naar boven