Nederlandse jazztoppers tijdens Jazz in Duketown 2015

Printerversie
Gepubliceerd op: 26-03-2015 | Gewijzigd op: 26-03-2015
Met Typhoon, Candy Dulfer, New Cool Collective, Yuri Honing en Amsterdam Klezmer Band XXL heeft Jazz in Duketown dit jaar de crème de la crème van de Nederlandse jazz in huis. Rapper Typhoon, de muzikale live-sensatie, staat zaterdagavond 22 mei 2015 met zijn 12-koppige band op de Parade.  Jazz in Duketown 2015 wordt op maandagmiddag 25 mei afgesloten door Candy Dulfer.

-Rechts: Typhoon
-Boven:  Bill Evans.
-Rechts boven: Candy Dulfer.

-Andere toppers zijn : Lalah Hathaway & Metropole Orkest, Amerikaanse fusion-giganten onder wie de saxofonist Bill Evans – bekend als bandlid bij Miles Davis treedt op met zijn Soulgrass Band.
-Engeland is momenteel ‘the place to be’ als het gaat om jonge, hippe jazzbands Twee ervan staan dit jaar op Jazz in Duketown. GoGo Penguin en Get the Blessin.
Spotlight op de winnaar van de Boy Edgar Prijs
Maar liefst drie keer de spotlight op de winnaar van de Boy Edgar Prijs 2014. Op zondag 24 mei voert pianist Jeroen van Vliet zijn Zeeland Suite uit, presenteert hij zijn nieuwe Moon trio en treedt hij op met zangeres Simin Tander.
Conservatorium Talent Award
Dit jaar vindt in de Muzerije de 4e editie plaats van de Conservatorium alent Award, een unieke competitie voor de beste jonge jazzmuzikanten van Nederland (studenten van diverse conservatoria). De winnaar van 2014, Maarten Hogenhuis, zal optreden op één van de podia tijdens Jazz in Duketown.

En ook de kleinste jazzfans komen weer aan bod. Dit keer tijdens het Familiejazzconcert - Edwin Rutten & Frits  Landesbergen Trio (zondag  24 mei).
De 42e editie van Jazz in Duketown vindt plaats tijdens het Pinksterweekend van 22 t/m 25 mei 2015.
Voor meer info www.jazzinduketwown.nl