Jazz in Duke Town swingend koud, zonder incidenten

Printerversie
Gepubliceerd op: 17-05-2016 | Gewijzigd op: 17-05-2016
Het jaarlijks Jazz festival Jazz in Duke Town trok minder bezoekers dan voorgaande [150.000] jaren 'slechts' 115.000 over vier dagen. Het was er swingend koud.
Caro Emerald,  een toppertje tot slot.

foto's © toine janssen, 16 mei 2016.

Volgens de politie deden er zich geen - grote - incidenten voor.
De 43ste editie werd op Pinkstermaandag afgesloten met Caro Emerald. Volgens Michiel Piggen, die de pr en communicatie verzorgt,  wil de organisatie nog wat accenten aan het festival toevoegen, zoals een jazzmis in de St. Jan en op de Markt een groot podium met zitplaatsen. 

Het persbericht zegt daarover:
'Ook figuurlijk waaide een frisse wind bij Jazz in Duketown. Zo was er dit jaar op de Markt een doorzichtig podium gezet met de bedoeling deze locatie de komende jaren verder uit te breiden tot het kleinere broertje van het hoofdpodium op de Parade waar nu de grootste acts optreden. En voorzitter Gaby Westelaken heeft meer vernieuwingen in gedachten. “We willen onder meer met Jazz in Duketown het ‘groenste’ festival van Nederland worden. Deze weg zijn we reeds ingeslagen door kritisch te kijken naar bijvoorbeeld onze verkeersstromen, watergebruik en verlichting en gaan dit op meerdere vlakken uitbreiden. Uiteindelijk willen we een energieneutraal evenement worden zonder overigens enige concessies te doen aan de hoge muzikale kwaliteit van het festival.”