Jazz in Duke Town [18-22 mei 2018] maakt namen bekend

Printerversie
Gepubliceerd op: 16-02-2018 De Jazz in Duke Town-organisatie heeft de namen bekend gemaakt van deelnemers aan het jazzfestival dat zich met Pinksteren [18 t/m 21 mei 2018] op tientallen podia in de binnenstad afspeelt.

-Met gitarist John Scofield en saxofonist James Carter haalt Jazz in Duketown twee kanonnen uit de Amerikaanse jazz naar ‘s-Hertogenbosch. 

-John Scofield, met drummer Bill Stewart en toetsenist Gerald Clayton,  komt met zijn project ‘Country for Old Men’ waarmee hij jazz combineert met blues en country. Onder meermaken deel uit van de groep. Scofield werkte eerder samen met uiteenlopende en bekende musici als Miles Davis, Chet Baker, Brad Mehldau, Herbie Hancock en Jaco Pastorius.

-Andere grote naam is de Amerikaanse saxofonist James Carter. Bekend van de samenwerking met de muzikanten Wynton Marsalis, Dee Dee Bridgewater en de Mingus Big Band . Carter komt met zijn knallende groep ‘Elektrik Outlet’ naar het gratis jazzfestival.

-Ook de bekende Nederlandse rapper Brainpower treedt op met het jazz-urban-funk collectief ‘Re:freshed Orchestra’  en de Britse band Red Snapper.
Verder staan in Den Bosch de avontuurlijke pianotrio's Phronesis en Marcin Wasilewski, het Belgisch collectief Evil Empire Orchestra, Rilan and the Bombadiers en Peter Beets Trio ft. Eric Alexander en een bekende Israëlisch formatie:  het Itamar Borochov Quartet.


 

Meer info:  www.jazzinduketown.nl.