Feest van diversiteit [jong en ouder] op Jazz in Duketown

Printerversie
Gepubliceerd op: 14-02-2020 | Gewijzigd op: 14-02-2020
In het programma van Jazz in Duketown, dat plaatsvindt van 29 mei t/m 1 juni 2020, staan -aast de slotact van Hip Hop muzikant Typhoon- ook de gipsyjazzklanken van Cyrille Aimée (FR), dansbare grooves van Cykada (UK), opzwepende jazzrockfunk van Ghost-Note (US), keiharde swing van John Engels en luisterjazz van Armina Figarova Sextet (AZ/US). Muziek voor voor alle leeftijden.
 
Slotact Hip Hop muzikant Typhoon werkte de afgelopen jaren aan de opvolger van zijn succesalbum Lobi da Basi. Deze slotact kan dankzij PEP. Typhoon stond in 2015 ook al op het festival.

foto © nathan reinds

Hip-hop en urban invloeden De opkomst van urban, rap en hip-hop in de jazzwereld is door Jazz in Duketown vertaald in de programmering, zodat ook jongeren zich thuis voelen op het festival. Zoals bij Ghost-Note, een funk-, hiphop- en jazzgroep uit Dallas, Texas.
Verder treedt ook rapper PAX the humanoid - bekend als de voormalige frontman van Kyteman Orchestra - op met zijn band met onder meer toetsenist Niels Broos. De zeskoppige Britse band Cykada zorgt voor een mix van rauwe grooves, elektronica en wereldmuziek.

Gipsy & straight-ahead jazz De in New Orleans woonachtige Française Cyrille Aimée wordt in de Verenigde Staten gezien als een ster in de vocale jazz. Liefhebbers van straight ahead jazz kunnen daarnaast genieten van drummer John Engels, die samen met onder andere saxofonist Benjamin Herman naar Den Bosch komt.
Verder treedt tenorsaxofonist en Boy Edgar Prijswinnaar Jasper Blom op met de Duitse pianist Pablo Held.

Nieuwe locatie Jazz in Duketown introduceert in deze 47e editie een nieuwe festivallocatie: Theater aan de Parade. In het theater kunnen jazzliefhebbers onder andere genieten van een combinatie van jazz, klassieke muziek en wereldmuziek bij de van oorsprong Azerbeidzjaanse pianiste Amina Figarova.
Figarova komt naar Jazz in Duketown met onder meer de fenomenale Rudy Royston, een van de meest gevraagde Amerikaanse jazzdrummers van het moment. Ook pianist Jef Neve speelt in het theater. Neve heeft al jaren succes met zijn eigen projecten en werkte samen met bijzondere gasten als Jamie Cullum, Typhoon, Branford Marsalis en José James.

In de Willem Twee Toonzaal speelt componist en bandleader Tijn Wybenga met zijn eigen 14-koppige orkest AM.OK (Amsterdams Modern Orkest). De muziek, op het snijvlak van modern klassiek, jazz en elektronica is een muzikale smeltkroes die met zevenmijlslaarzen dwars door allerlei genrehokjes heen rent.

Meer namen en bijzonderheden in het programma worden later bekendgemaakt. Meer informatie over de artiesten staat op www.jazzinduketown.nl.

Terug naar boven