Azijnfabriek: Winnaars Conservatorium Talent Award

Printerversie
Gepubliceerd op: 31-10-2021 Winnaars Conservatorium Talent Award Bram van de Glind en Luca Warmer
Bram van de Glind winnaar Conservatorium Talent Award en Luca Warmer winnares van de Mingus-prijs. foto's resp. robert arts en arno lucas, 30 oktober 2021.

In de Azijnfabriek werd zaterdag 30 oktober 2021 door de jury als winnaars van de Conservatorium Talent Award uitverkoren Bram van de Glind en voor de Mingus-prijs Luca Warmer.  Deze Studenten [20-25 jaar] van landelijke conservatoria deden mee aan de door Jazz in Duke Town geïnitieerde competitie *voor beste conservatorium student. De bugelist Glind van het Utrechts Conservatorium,  ontving op deze tiende editie van Talent Award een bedrag van € 5.000 om te besteden aan talentontwikkeling en hij kreeg een podium op Jazz in Duketown 2022. De finalist werd geprezen doordat hij het publiek raakt en de connectie die Bram had met het orkest en door zijn verrassende compositie.
Luca Warmer van het Haagse Conservatorium. ontving €1.000 voor haar meest avontuurlijke en vernieuwende compositie

*De wedstrijd werd indertijd bedacht door Bert Boeren programmeur voor Jazz in Duke Town en docent aan conservatoria en jazztrombonist bij het Jazz Orchestra van het Concertgebouw.