Pinksterweekeind: Jazz in Duketown: eerste namen zijn bekend

Printerversie
Gepubliceerd op: 17-02-2022 | Gewijzigd op: 17-02-2022

Jazz in Duketown, dat plaatsvindt van 3 t/m 6 juni 2022 [Pinksterweekeind]  heeft de namen van de eerste acts bekend gemaakt:
-Het gaat om de artiesten onder wie  Theon Cross (UK), Ghost-Note (US), Gallowstreet & Pynarello, blackwave. (BE), Cyrille Aimée (FR) en Yaron Herman Trio (ISR).
-Trompettist Teus Nobel is dit jaar Artist in Residence van Jazz in Duketown. Op de openingsdag speelt hij met zijn akoestische kwartet Liberty Group. Ook is hij dit jaar met het Paradox Jazz Orchestra en S!R op het podium te vindenn
-Liefhebbers van funk, urban en hiphop kunnen hun geluk niet op tijdens. Neem bijvoorbeeld Ghost-Note, de 7-koppige band uit Dallas, Texas die werd opgericht door Snarky Puppy-leden Robert Sput Searight en Nate Werth Denk ook aan de blazers van Gallowstreet en strijkers van Pynarello. In 2019 lieten zij het Amsterdamse Concertgebouw op hun grondvesten schudden. Dit jaar zetten ze de Parade op zijn kop.

-De voorliefde voor hiphop is ook te horen bij Dragonfruit. Deze Rotterdamse band trekt al een tijdje de aandacht met hun pakkende muzikale mix waarin invloeden uiteenlopend van Flying Lotus en J Dilla tot Mahalia en Sabrina Claudio op subtiele wijze samenkomen.
-Om het lijstje compleet te maken is Theon Cross op de Markt te vinden. De Britse tubaïst speelt met de populaire band Sons of Kemet.
 
...................
Ghost -Note uit Dallas/Texas. Opgericht door de
Snarky-Puppu -leden Robert Sput Searight en Nate Werth

- Straigh-ahead jazz en modern creative
-Ook dit jaar wordt het publiek ondergedompeld in zowel straight ahead als moderne jazz. Tenorsaxofonist Jasper Blom won net voor de corona-crisis de Buma Boy Edgar Prijs. Deze Nederlandse topsaxofonist komt ook naar het festival samen met zijn vaste kwartet en special guest Pablo Held

Uiteraard kan tijdens dit festival ook een vleugje wereldmuziek niet ontbreken. De Franse, in de Verenigde-Staten wonende Cyrille Aimée groeit op dit moment uit tot een ster in de vocale jazz. 
Jong talent In 2021 won de Brabantse trompettist Bram van de Glind glansrijk de Conservatorium Talent Award, een competitie van Jazz in Duketown waarin de meest talentvolle afstudeerstudenten van de Nederlandse conservatoria het tegen elkaar opnemen.  Op Jazz in Duketown speelt hij met zijn gloednieuwe kwartet met onder meer meesterpianist Bert van den Brink.

Nieuwe locatie Dit jaar wordt aan de bekende podia en nieuwe toegevoegd, namelijk Theater aan de Parade in de Azijnfabriek.
Op het podium staat het Yaron Herman Trio. Pianist Yaron Herman geldt al jaren als een van de kopstukken uit de bloeiende Israëlische jazzscene.  Ook het Belgische N∆BOU doet deze nieuwe locatie aan. Op haar trombone zoekt Nabou Claerhout naar een geheel eigen geluid.

Extra informatie over de artiesten en het festival is te vinden op www.jazzinduketown.nl.

Terug naar boven