Succesvol Jazzfestival: ouderwets gezellig

Printerversie
Gepubliceerd op: 28-05-2012 | Gewijzigd op: 29-05-2012
De 39ste editie van Jazz in Duke Town is toppie verlopen. Ruim 150.000 mensen bezochten het Pinksterfestival, 20.000 meer dan voorgaande jaren. De organisatie is mede door het weer, de opkomst van het publiek en een sterke programmering erg tevreden. 'Ook de nieuwe koers 'Jazz terug in het hart van het festival' bljjkt aan te slaan. Mede hierdoor was het festival ouderwets gezellig,' zegt voorzitter Vincent Ketelaars.

De nieuw aangelegde Parade bood de organisatie de kans om de beschikbare ruimte anders in te richten. Nieuw dit jaar was ook het podium op de Pensmarkt wat direct druk bezocht werd.

De opening op de Parade door Maite Hontelé was een succes. Op de Markt stond pure jazz.
Vooral op zondagavond trok dit podium veel publiek met als hoogtepunt het fantastische optreden van Kim Hoorweg en de Houdini’s. Het Brabants Jazzorkest en haar gasten Gerard van Maasakkers en Eric Vaarzon Morel lieten een volle Parade meezingen en zorgden voor een prachtig slot van het festival.

Maite Hontele.
foto © marc keteleaars.

Conservatorium Award
Voor de derde keer werd JazzinU georganiseerd, waarin jonge talenten tot 18 jaar de kans kregen zich te laten zien.
 Nieuw dit jaar was de Conservatorium Talent Award in het Koningstheater, waar 9 talenten van verschillende conservatoria in Nederland de strijd met elkaar aangingen. De award werd gewonnen door saxofonist  Jasper van Damme, student aan het conservatorium van Amsterdam.
Jazz in Duketown wordt volledig georganiseerd door vrijwilligers. Aan die 250 enthousiaste mensen is mede het succes van de 39ste editie te danken. 

Ook een taak van de organisatie: de dagelijkse catering voor het technisch personeel.

'foto © paul kriele, 28 mei 2012.

Meer informatie, foto’s en film op www.jazzinduketown.nl