Jazz in Duketown feestelijk & succesvol afgesloten

Printerversie
Gepubliceerd op: 20-05-2013 | Gewijzigd op: 20-05-2013
Vier dagen jazzmuziek in de binnenstad heeft ruim 100.000 bezoekers getrokken. Met name de kwaliteit van de programmering en de variatie van grote internationale jazzartiesten en lokaal talent werd door velen geroemd.
Gregory Porter verzorgde met het Jazz Orchestra of the Concertgebouw zaterdagavond een uniek en spetterend optreden en pinksterzondag wist Kurt Elling op een volle Parade een intieme sfeer te creëren.

Kurt Elling met zijn band.

Een aantal jonge-honden-bands als BRUUT!, NEOBASH! en afsluiter Jungle by Night zorgden voor een feestelijke en uitgelaten stemming.
De organisatie is meer dan tevreden. Bestuursvoorzitter Anja Spaans: ‘ We kijken terug op een uitstekende samenwerking met sponsoren, gemeente, horeca en bezoekers.'

De winnares van de Conservatorium Award Esther van Hees. 

De aanmoedigingsprijs, de Conservatorium Talent Award, werd uitgereikt aan de jonge Vlaamse zangeres Esther Van Hees. Esther mag zich een jaar lang Conservatorium Talent van het jaar noemen.
Naast de roem van het winnen van de ‘Conservatorium Talent Award’, krijgt de winnaar de mogelijkheid om het talent verder te ontwikkelen. Esther, die volgend jaar weer opotreedt, ontvangt een bedrag van  € 5.000.