Willemsplein: PNEM-gebouwen in de verkoop

Printerversie
Gepubliceerd op: 16-09-2003 | Gewijzigd op: 03-05-2011
Essent bekijkt de toekomst van de diverse gebouwen op het Willemsplein en aan de Koningsweg. Het gaat om het eerste hoofdkantoor , de burcht, ook wel naar de toenmalige directeur ‘Het Kasteel van Petit’ genoemd, de daaraan grenzende vleugel met loodsen en conciërgewoningen [bedrijvengebouw] én de vleugel langszij de Koningsweg die eerder aan, bijv. de Provincie werd verhuurd.

Zicht op het Willemsplein en de Koningsweg met de drie fasen PNEM-gebouwen: 'het kasteel van 1956, de uitbreiding met een facilitair gebouw op het Willemsplein [1976?] en  een kantoorgebouw op de Koningsweg [1980].

Ter beoordeling is een projectleider benoemd door voormalig directeur Kees Wiechers. ‘Door diens bemiddeling wordt de historie gerespecteerd,’ aldus hoofd communicatie van Essent Jan Veenstra. Essent zal zeker niet volledig van het Willemsplein vetrekken, maar alles is mogelijk.’
Komend najaar beslist de Raad van Bestuur van Essent over het inventarisatie rapport dat de projectgroep uitbrengt.
Het voormalige hoofdkantoor van de PNEM op de punt van Lombok [officieel mei 1956] is een ontwerp van de Eindhovense architect ir. C. H. de Bever en de nieuwbouw [1980] van de Bever junior .