Albert Verlinde ambassadeur Villa pardoes

Printerversie
Gepubliceerd op: 27-06-2004 ‘De Dag van Zoete Lieve Gerritje’ opent Albert Verlinde als pas benoemde ambassadeur van het Vicki Brownhuis. Dat is een inloophuis voor mensen met kanker. Journalist, musicalproducent Verlinde, tevens Bosschenaar, is door zijn vader die aan kanker leed, meer dan gemotiveerd geraakt voor die functie.

Boven: In de tuin van de zusters Mariënburg volktrekt zich traditiegetrouw het programma.
Er waren ook rondleidingen, torenbeklimmingen en vaartochten
.
-Rechts boven:  een druk bezochte kraam met sminken.
-Rechts: Ook de hofkapel der Amadeiro's - De Kikvorschen - was present.
 
foto's © paul kriele, 27 juni 2004.


Albert Verlinde ambassadeur Vicki Brownhuis
De Dag van Zoete Lieve Gerritje [zondag 27 juni 2004] is een feestelijke dag voor kinderen die aan kanker lijden met hun ouders. Op 9 juni 2002 was de eerste editie.
In en om de Uilenburg worden op kinderen afgestemde vermakelijkheden, zoals kermisachtige spellen en muziek [hoffanfare De Kikvorschen en vendelzwaaien] aangeboden. Peer de Graaf is daar zoals vanouds de gastheer. De boottocht is afgekeken van de grote mensen want langs de tocht over de Binnendieze worden spellen opgevoerd. 
's Morgens 0pende tv-ster Albert Verlinde de dag die dit keer bezocht werd door 280 kinderen en hun verzorgers/ouders, iets minder dan andere jaren.
De Kring Vrienden van ’s–Hertogenbosch, het Vicki Brownhuis, de zusters Mariënburg en de Vereniging Ouders, Kinderen en Kanker maken deze dag mogelijk.

-foto © paul kriele, 27 juni 2004.

De dag, die met redelijk goed geweer werd beloond, kreeg een afsluiting met een kanonsschot waarop tientallen balonnen werden opgelaten.