Koningsdag 2014: “Let’s swing with the King!”

Printerversie
Gepubliceerd op: 22-03-2014 | Gewijzigd op: 07-04-2014
Rond Koningsdag 2014 staan de vrijdag de 25ste en zaterdag de 26ste april er muzikaal-feestelijk en oranje gekleurd bij. Het motto is  “Let’s swing with the King!”

Parade

De  Parade is het swingende middelpunt van de vele activiteiten.  
Geprogrammeerd staan: de Madhouse Partyband (met Wayne Moen) en Abba Gold, en de ToPPop Yeah Band. Zaterdagochtend keert Efteling’s “Sprookjesboom” terug op de Parade en is er een “Bosch Kinderontbijt” i.s.m. JB500.
Verder staan die dag in ieder geval nog Rattle Snake Shake, , Da Funk en Punt.nl op het podium.

Parade kinderdagontbijt
Dit jaar verzorgt Jheronimus Bosch 500 een deel van het kinderprogramma dat het Koningsdagcomité op de Parade organiseert. Van 9.30 tot 10.30 uur zijn kinderen van 6 tot en met 12 jaar van harte welkom bij het (gratis) Bosch Kinderontbijt, een programma in het teken van de Jheronimus Bosch. Jelle Amersfoort is, samen met Jheronimus Bosch, gastheer.
Deze broodtrommel krijgen de kinderen
die deelnemen aan het Jeroen Boschontbijt op Koningsdag
. ..

Dit onderdeel komt voort uit een samenwerking die de Stichting Koningsdag ’s-Hertogenbosch en Jheronimus Bosch 500 zijn aangegaan.
Jan Dirk Vis, bestuurslid van de Stichting Koningsdag ’s-Hertogenbosch: “Wij vinden het leuk tijdens de allereerste Koningsdag – met als thema: Let's swing with the King! – ook aandacht te hebben voor de grote middeleeuwse schilder die uit onze stad komt”.
Als het Bosch Kinderontbijt succesvol is, krijgt het een vervolg in ieder geval tot en met het herdenkingsjaar 2016.

Markt
Tijdens Koningsdag vindt op de Markt de “Jaarmarkt” plaats. Ook hier worden diverse activiteiten, oa. voor kinderen, georganiseerd. Op de Markt zullen diverse orkesten en bands het podium betreden. Check onze website, want wie weet kunnen we binnenkort de comeback van een legendarische band melden.
Kinder Vrijmarkt
De Kindervrijmarkt blijft definitief in de binnenstad. Overal in de Verwerstraat, Hinthamerpromenade, Marktstraat, Burgemeester Loeffplein als ook rond de Arena mogen kinderen hun tweedehands spullen verkopen.

Podia Binnenstad
Ook dit jaar staan er weer diverse podia in de binnenstad. Op het Minderbroedersplein, in de Uilenburg, Karrenstraat en op het Kerkplein zal swingende muziek klinken met een brede programmering.
Kerkplein
Op Koningsdag is er ’s middags weer de Talent Stage onder de noemer “Bosch Talent”. Traditiegetrouw opent Trane met Tuite Koningsnacht op het Kerkplein, en vinden we Dorpstraat ons Dorp op het Minderbroedersplein De Karrenstraat zal gevuld zijn met beats van DJ’s als Tomcio, Ramo en Sebasco.

www.koningsdagshertogenbosch2014.nl  of www.twitter.com/KoningsdagDB


Terug naar boven