Koninginnedag 2004 in de wijken

Printerversie
Gepubliceerd op: 11-04-2004 | Gewijzigd op: 07-09-2010
-Pettelaar: Aan de vooravond van Koninginnedag op 29 april [vanaf 19.00 uur] zijn er in de tent op de Pettelaarse Schans muziekoptredens van o.a. Guus Meeuwis, Grad Damen en Xander Buisonjé. 

-Markt -binnenstad- Stadhuis: Traditiegetrouw vormt sedert enkele jaren een reünie van gedecoreerden in de Oranjezaal van het stadhuis een ceremonieel hoogtepunt. Het gemeentebestuur ontvangt onder de slogan ‘Koninginnedagontvangst gedecoreerden op vrijdag 30 april 200 [11.00-12.00 uur] degenen die de afgelopen jaren een Koninklijke onderscheiding ontvingen. Op vele plaatsen in de binnenstad zijn er muziekoptredens, culturelevoorstellingen en kleine vlooienmarkten.

-Pettelaar:In de tent op de Pettelaarse Schans [ 09.00 –18.00 uur] : Maximaal Oranje met o.a. K3, clowns, start en finish van de Expeditie Moerasdraak [survival langs vestingwerken].

-In de buurten vormen zich ook tradities: naast een braderie in de Vughterstraat, zijn er koninginnedagfeesten op het Schaarhuisplein [Orthen], in de Lagemorgenlaan, op Goulmy en Baarplein [kindervrijmarkt], op plein bij Engelenburcht en in de Bachstraat [Zuid]. 

-Willem van Oranjelaan:De wijk die het feest breed en groots aanpakt is de Willem van Oranjelaan met een reveille [11.00 uur]en aubade door het eigen wijkorkest, simultaandammen, een ‘open lucht’ -maaltijd voor 140 bewoners met een kennismaking met de nieuwkomers. In dat middagprogramma zitten nog touwtrekken door de volwassenen en puzzelritten voor de jeugd. Na de borrel [16.00 uur] volgt ’s avonds een artistiek festival voor alle leeftijden. Elk jaar wordt er een [historische] groepsfoto gemaakt met alle bewoners [van Vughterpoort tot aan de Bosscheweg].

-De Meent: Opvallend die dag is nog een onder-officierenreceptie in de Meent aan de Zuiderparkweg [vanaf 13.00 uur], georganiseerd door de Koninklijke Bond van oud-onderofficieren afdeling Den Bosch.