Koninginnedag tot in de nacht....

Printerversie
Gepubliceerd op: 18-04-2006 Omdat Koninginnedag 30 april op een zondag valt verschuiven de vieringen naar vrijdagavond en zaterdag resp. 28 en 29 april 2006. De stichting Koninginnedag heeft in een tent op de Parade een Bea-Live feest georganiseerd dat vrijdag om 17 .00 uur begint met optredens van Piepschuim, Checkpoint Charlie, de Bossche L. Vis en de Sjonnies.
Dat feest eindigt om half drie 's nachts.
Zaterdag 29 april 2006 is er van alles te doen met een rommelmarkt, maar dit keer niet in de Kerkstraat maar rond de Parade en in de Hinthamerstraat. Op verschillende locaties [Kerkplein, Uilenburg, Wolvenhoek en Karrenstraat] staan podia, waar muziek optredens zijn en 's ochtends zijn er al dansdemonstraties in de tent op de Parade. Die demonstraties gaan over in optredens van Poder Latino, DJ Don Pedro en Salsipuedes.
Ook in de Casinotuin wordt gedanst onder het motto 'Trix in the Mix' met DJ's Funkerman, Dansa, Jorgensen, Rob C, Baseman en Mc Blaxxtone. Overal gratis entrees.

Hierbovennaast: Koninginnedag in 2004 op het Kerkpleintje,de Parade en op de Markt

foto's © paul kriele, 30 april 2004.
 

Een jaarlijks terugkerend kunstproject valt te aanschouwen op het voorplein van het Noordbrabants Museum waar kunstenaars actief zijn. Op de hele uren is daar een voorstelling van kindertheater Plum & Puddingh te zien.
Degene die die dag de leukste act heeft opgevoerd ontvangt de Zoete Lieve Gerritje Award Dat is een bronzen beeld van kunstenaar Wim van Heeswijk.