Jongerenambassadeurs versieren stadhuis met oranje strikken

Printerversie
Gepubliceerd op: 04-02-2012 | Gewijzigd op: 04-02-2012
Sinds eind januari zijn op verschillende plekken in de stad oranje strikken opgehangen. Bossche Jongerenambassadeurs* hebben in de nacht van 30 op 31 januari tientallen strikken opgehangen ter gelegenheid van de verjaardag van koningin Beatrix. Ook in de rest van Nederland deden onder meer jongerenraden en studentenverenigingen mee aan  de ludieke actier om zichtbaar te maken dat jongeren in deze gemeenten actief zijn.
Het was de bedoeling de media en het publiek te prikkelen: waarom hangen er opeens overal oranje strikken? 
Met de actie lieten de Jongerenambassadeurs zien waar zij voor staan: originele ideeën voor oude problemen, bereid om zelf initiatief te nemen en aandacht te vragen voor de belangen van jongeren.
 
Een ludieke actie van de Bossche Jongerenambassadeurs rond de verjaardag van koningin Beatrix.
foto © carmen wijnen, 31 januari 2012.

*De Jongerenambassadeurs van ’s-Hertogenbosch zijn actieve, enthousiaste en maatschappelijk betrokken jongeren tussen de 12 en 24 die iets voor ’s-Hertogenbosch willen betekenen. Hun doel: zorgen voor een positieve binding tussen de jongeren en de stad. De jongerenambassadeurs onderhouden de jongerenwebsite, jureren DOE-geld aanvragen en geven advies aan maatschappelijke organisaties en de gemeente.
 Meer informatie over Koninginnedagprogramma: www.koninginnedag2012.nl  en via Twitter hashtag #kd12.