Programma Koninginnedag 2012

Printerversie
Gepubliceerd op: 18-04-2012 | Gewijzigd op: 04-02-2013

De Stichting Koninginnemarkt organiseert op 29 en 30 april 2012 het oranjefeest in de binnenstad met een uitgebreid programma.De stichting die  zich ook een nieuwe huisstijl heeft aangenomen introduceert ook een nieuwe website: www.koninginnemarkt.nl .

rommelmarkt
Naast de bekende podia in de stad, is er traditiegetrouw een kinderrommelmarkt. Dit jaar vindt de kinderrommelmarkt aan beide zijde van de Stationsweg plaats. Let erop dat de kinderrommelmarkt voor kinderen bedoeld is. 

Voorproefje programma 
Enkele artiesten: Di-rect, Juicy Jones, The Zoo en zoals altijd tot in de late uurtjes hete salsa. Dance-liefhebbers kunnen zich uitleven bij Trix in the Mix.
Ook is er nog de Oranjemarathon van jonge talenten bij "Koffie aan de Piano" in TheateradParade en de Koninginnekunst waarbij een kijkje genomen kan worden in de creatieve keuken.

Di-rect present op Koninginnedag evenals... Lisa Amy Shelly

Foute kranteninformatie
Blijbaar heeft 'de krant' [BD] het oude programma van vorig jaar- vandaag 18 apri-l gepbubliceerd. Zie daarom de eigen website van de stichting Koninginemarkt [in de link in de aanhef]. De laatste nieuwtjes zijn te volgen via twitter op @Koninginnemarkt. Op Facebook zijn we te vinden onder de naam “Stichting Koninginnemarkt”.
Koninginnemarkt 2012 start zondag 29 april om 20.00 uur . Op maandag 30 april start Koninginnedag om 12.00 uur met de officiële opening op de Parade.

De website bevat uitgebreide informatie over de vele activiteiten die 29 en 30 april plaatsvinden in de binnenstad. Ook is de Stichting actief op Facebook en Twitter.

Koninginnemarkt 2012 start op zondagavond 29 april met een muzikaal programma. Op verschillende plaatsen in de binnenstad zullen uiteenlopende bands, dj’s en acts zorgen voor een gevarieerd muzikaal aanbod. Maandag 30 april vindt de officiële opening van Koninginnemarkt plaats op de Parada. Daarna start het overvolle programma dat o.a. gevuld is met veel muziek, dans, kunst en spel.

Film uit 1945 Bevrijdingsfeesten
Oude film uit 1945 over de herdenking van de bevrijding op de Markt, de feestelijke optocht door de Hinthamerstraat, de herdenkingsstoet naar Orthen, waar op het kerkhof kransen werden gelegd bij de Bossche gevallenen en het wijkfeest in De Vliert met een openlucht  Brabantse koffietafel en jeugdspelen, klik op  Bevrijding 1945

Terug naar boven