Vrijmarkt Koninginnedag toch in groter deel binnenstad

Printerversie
Gepubliceerd op: 09-05-2012 | Gewijzigd op: 11-05-2012
Burgemeester en wethouders hebben zich de kritiek aangetrokken over de opzet, beter gezegd de beperking van de vrijmarkt op Koninginnedag 2012. Vanuit de politiek [Judith Hendrickx/BosscheGroenen], ondernemers en de burgerij ontstond kritiek, waarom die vrijmarkt, die typisch in een binnenstad thuishoort, niet in de Verwersstraat plaats vond, zoals vorig jaar. Waarom het niet duidelijk was welke zaken dicht of open zouden zijn en er bij sluiting dan ook geen overlast kon ontstaan. En waarom eerst niet erkend werd dat een Stationsweg, waar een jamboel door de verkeersdrukte ontstond, bij nader inzien een slechte plaats was..?

Eerst werd de kritiek weggewoven, en daarop gerelativeerd en uiteindelijk in de raadsvergadering van dinsdag 8 mei 2012 toegeeflijk gereageerd. Burgemeester Rombouts zegde toe '..te bestuderen of die vrijmarkt toch weer in de binnenstad  gehouden kan worden.. '. 

Koninginnedag 30 april 2010: Toen was de vrijmarkt in de Putstraat en de Verwersstraat erg geslaagd, maar enkele winkeliers, die naar later bleek gesloten waren, hebben geklaagd over de 'overlast....' Links: De hoek Lange Putstraat/Verwersstraat en boven drukte in de Verwersstraat.
foto's © paul kriele, 30 april 2010.