Steeds meer deelnemers aan 'Kroonappels'

Printerversie
Gepubliceerd op: 04-03-2013 | Gewijzigd op: 02-09-2013
Bericht van 12 maart 2013: Ook ‘Onze Kathedralenbouwers’ kandidaat voor ‘Kroonappels

Ook de Kathedralenbouwers dingt mee naar de door het Oranje Fonds opgezette actie ‘Kroonappels’. Vanaf april 2013 trekken weer twee Kathedralen rond door de stad.
Waar ze voor een dag stoppen, is iedereen welkom om mee te bouwen. Jong en oud geven samen vorm aan de ene kathedraal, door hem aan te kleden met dierbare voorwerpen. In de andere vinden ze bezinning en bezieling.
In het stemweekend van 15-17 maart 2013 kan iedereen stemmen en zo het beschermpaar van het Oranje Fonds helpen met de selectie. De initiatieven met de meeste stemmen gaan door naar de volgende ronde. Zie de voordracht van Onze Kathedralenbouwers op www.kroonappels.nl [categorie Buurt].

'Onze Kathedralenbouwers' worden vanaf het eerste uur ondersteund door Typisch Den Bosch. Woningcorporatie BrabantWonen heeft zich onlangs ook aangesloten. Met steun van het Buurt Cultuurfonds BrabantWonen, gaan zij dit jaar alle bewoners van drie nieuwbouwlocaties verrassen met een WIJKtour.
BrabantZorg, partner van BrabantWonen, zet voor de bewoners van het woonzorgcomplex Noorderkroon een speciale ZORGtour op die verbindingen gaat leggen tussen bewoners, begeleiders en de buurt

Bericht van 10 maart 2013 Ook stichting Ismes kandidaat voor Oranje Fonds Kroonappels

Ook de Stichting Ismes dingt mee naar de speciale inhuldigingseditie van het Oranje Fonds*.
Stichting Ismes ondersteunt (ex) verslaafden en hun naasten in hun herstel zodat zij weer een zinvol en respectvol leven kunnen leiden. Daarnaast zet Ismes zich in om het stigma dat rust op verslaving te doorbreken door openheid en voorlichting te geven. De stichting organiseert workshops, cursussen, trainingen en activiteiten om de doelgroep weer structuur en hiermee een zinvol leven te bieden. 
**stemmen zie **

Bericht van 8 maart 2013 
Ook 'Mooi zo Goed zo' is met 'Helpende handen' kandidaat voor de Kroonappels.

Ter gelegenheid van de aankomende inhuldiging organiseert het Oranje Fonds de zoektocht naar de Kroonappels. Mooi zo Goed zo doet mee aan deze grote landelijke actie in de categorie Helpende Handen.
stemmen zie **

Door de hulp van bedrijven (100) in de vorm van 'Helpende Handen' zijn sociale initiatieven (213) in 's-Hertogenbosch tot stand gekomen. Bijvoorbeeld:Klussendag Thuishulp, Speeltuin 't Kwekkeltje, manege voor gehandicapten, Stadswandeling De Verscholen Stad, Eethuis d'n Mengelmoes, Eendenkooi Maaspoort en nog 207 anderen.

Waarom winnen?
Mooi zo Goed zo is het eerste sociale project in Nederland dat vanaf 1998 bekostigd wordt door het bedrijfsleven door middel van Sociale Aandelen. In 2001 werd het concept "Helpende Handen' bedacht en gestart, waarna het navolging in de rest van Nederland vond. Door middel van 'Helpende Handen' hebben in 's-Hertogenbosch 3.750 mensen uit het bedrijfsleven zich ingezet voor het lokale gemeenschapsleven. Alles met als doel 's-Hertogenbosch, leuker, gezelliger, groener en socialer te maken.
================
Bericht  van 4 maart Gemengd Koor kandidaat 'Kroonappels'
Het Gemengd Koor ’s-Hertogenbosch geeft op zaterdag 25 mei 2013 een concert in Vivent Hof van Hintham. Met dat optreden, dat overigens jaarlijks plaats  vindt,  voorheen in de Herven en sedert 2011 in Hintham, stelt zij zich tegelijk kandidaat voor de actie 'Kroonappels' * in de categorie 'Buurt'. Er is ook een categorie 'Helpende Hand' en 'Jeugd.

**Stemmen
In het stemweekend van 15, 16 en 17 maart kan iedereen stemmen op een van de initiatieven en zo het beschermpaar van het Oranje Fonds de weg wijzen naar de mooiste sociale initiatieven.
De initiatieven met de meeste stemmen in -in dit geval !-  's-Hertogenbosch gaan door naar de volgende ronde.
Gemengd Koor 's-Hertogenbosch, een van de deelnemers aan de actie van het Oranje Fonds Kroonappels.

* Appeltjes van Oranje
Het Oranje Fonds reikt ieder jaar de Appeltjes van Oranje uit en bekroont daarmee succesvolle sociale initiatieven. Ter gelegenheid van de inhuldiging van het beschermpaar van het Fonds wordt een speciale editie georganiseerd.
Maatschappelijke organisaties kunnen - bestaande - initiatieven voordragen. De winnaars ontvangen het predicaat 'Oranje Fonds Kroonappel' en winnen elk € 50.000 en een bronzen beeldje dat uitgereikt wordt door de nieuwe Koning en Koningin op Paleis Noordeinde.

Zie ook  de site van Kroonappels en klik in op 's-Hertogenbosch of Den BoschTerug naar boven