Oranje nabij & Willem Alexander in tattoo

Printerversie
Gepubliceerd op: 27-04-2013 | Gewijzigd op: 28-04-2013
Koninginnedag is nabij.  Huizen zijn versierd, er was al een kinder koninginnedag als generale en oranjeliedjes klinken in alle variëteiten, en foto´s en afbeeldingen hangen er alom en vandaag [27-4-2013] is Willem Alexander nog jarig ook.
 Oh ja... en kunstenaars leven zich uit op het thema koninklijk en/of oranje..
Ook in dit artikel enkele stempels voor koningspenningen die in de etalage van Postelstraat 14 liggen. 

Lepelstraat café 'De Stip',  vroeger 'Bonne Mère´ [toen op de hoek met de Visstraat]

. Café  [met gele gevel] Bonne Mère in de  Lepelstraat.Rechts  Willem Alexander afgebeeld op een spandoek hangend voor café Bonne Mère in de Lepelstraat, een beeltenis gemaakt door de bekende Amsterdamse schrijver, verzamelaar en tattoeëerder Henk Schiffmacher.


foto © paul kriele, 27 april 2013.

Maastrichtseweg 12
Versierd huis op Maastrichtseweg 12 met foto´s van koningin Beatrix en Prins Claus voor het raam en de logo´s  van Máxima en Willem Alexander op de vaandels op het dak.

foto © paul kriele, 27 april 2013.

Oranje-activiteit Buitenpepers.
Vrijdag 26 april 2013 werden op tal van plaatsen in 't land oranje-activiteiten georganiseerd. Uit al die originele evenementjes beoordeelt het Nationaal Oranje Comité, welk op Koninginnedag mag meedoen. De onderstaande twee foto's zijn van 'Kleintje Koninginnedag' in de Buitenpepers.

Een feestelijke oranje kinder-fiets-optocht door de Buitenpepers. foto's © frans artz, 27 april 2013.

Koningsarmband
Speciaal voor Koninginnedag 2013 heeft goudsmid René van Tol een Koningsarmband gemaakt. De armband is van zilver en gezet met zonnestenen en zoetwaterparels. De armband staat in de etalage van de zaak in de Kerkstraat, maar is niet te koop.

Koningsarmband geëtaleerd bij Van Tol en Breet in de Kerkstraat. Het unieke exemplaar is niet te koop.


Koningspenningen in etalage Postelstraat 12
Uit het Huis van Oranje.
Drie bronzen sjablonen voor penningstempels die bij gelegenheid  van herkdenkingen en/of koninklijke gebeurtenissen werden uitgegeven.
-Links boven: prins Bernhard en koningin Juliana mogelijk tgv hun huwelijk in1938.
-Boven: Koningin Juliana  bij haar troonsbestijging in 1948.-Links de eerste drie kinderen van prins Claus en koningin Beatrix. vlnr Willem Alexander, Johan Friso en Constantijn. 
Ui de verzameling van Len Lennaerts.

foto © paul kriele, 28 april 2013. 


Terug naar boven