Hartverwarmde 'dichtbij ontvangst' koninklijk paar is maar beperkt

Printerversie
Gepubliceerd op: 28-05-2013 | Gewijzigd op: 28-05-2013
Als het koning  Willem Alexander en koningin Máxima op woensdag 12 juni op het einde van de middag ook 's-Hertogenbosch aan doen, is er krap een uurtje tijd waarin met inwoners kontakt te maken valt. Er gaat van die 50 minuten al zeker 30 minuten voor een wandeling en een bezoek aan het Gouvernementsspaleis af.

De afstand tussen de aankomstplek [was eerst Zuidwal hoek Weversplaats] nu  hoek Beurdsestraat/ Verwersstraat tot aan het museum is hooguit 500 meter.
Die route en de Kolperstraat en de Markt zijn de enige plekken voor een 'hartelijke dichtbijbegroeting'.

Willem Alexander en toen nog prinses Máxima bij een bezoek aan het Erasmusfestival in november 2008. 

foto © marc venrooij, 7 november 2008.

Op de hoek Beurdestraat, bij Addie van den Krommenacker, arriveert het paar per bus. Die bus rijdt tegen het verkeer in, vanaf de Oude Dieze naar de hoek Beurdsestraat. Dan is het naar het Noordbrabants Museum nog geen 500 meter  lopen. Dranghekken schermen een pad van vier meter breed af.
Modeshow Addy van den Krommenacker
Er bestaat grote kans dat Addie van den Krommenacker op de hoek van zijn zaak -in de Beurdsestraat- een modeshow geeft, die door Mechtild Stultjens wordt georganiseerd.
Na het bezoek aan het Museum vervolgt het koninkijk paar de route door de Verwersstraat, via de Kolperstraat, naar de Markt.
Uiterste beveiliging
Bekend is dat op de betreffende route alle [horeca-]zaken sluiten.
Op het te passeren Fonteinplein is de beveiliging op maximale sterkte. Daar kan geen publiek staan. Alle winkel- en woningeigenaren hebben de namen moeten opgeven van personen die op woensdag 12 juni bij hen op bezoek zijn. Van hen worden de antecedenten onderzocht.
Op de Markt is er dan tot slot een publieksmoment met optredens, muziek e.d.. Maar dan is zeker al het grootste deel van de tijd van hun bezoek, 16.40- 17.40 uur verstreken. Gelukkig is Den Bosch de laatste 'halte',  dus er kan nog ruimte inzitten voor een verlenging, als het paar tenminste na zo'n dag niet al te moe is...

zie ook artikel over Programma ontvangst in Den Bosch dd. 22 mei 2013.