PremiŽre Circo Circolo

Printerversie
Gepubliceerd op: 09-08-2008 | Gewijzigd op: 12-08-2008
Op 10 oktober 2008 vindt de premiëre plaats van de 2e editie van het Circo Circolo. Dat is een -tamelijk -  nieuw festival. De stichting  Briantelli, de naam van het door de Van Meerwijks kort na  de oorlog opgerichte Bossche circus, is er de organisator van. De geestelijke vader is Wim Claessen,  voorheen directeur van Theaterfestival De Boulevard en mede-directeur van de stiching Bossa Nova.

Trapezewerk, komische acts, staaltjes van jongleurschap ...
foto © joep lennarts, oktober 2007.

Vorig jaar was de allereerste editie van dit artistiek-cultureel circus [19 oktoer 2007] een groot succes.
Op de premiëre staat een voorstelling van Cirque Eloize en Les Colporteurs geprogrammeerd.
Elke dag zijn er diverse voorstelling in drie tenten die opgesteld staan op het centraal gelegen landgoed De Velder in Liempde.
Opnamen van voorstellingen uit de editie 2007. foto's © joep lennarts.

In een feërieke omgeving klinkt de muziek van een circus orkest en heerst er de spanning en hectiek van circus artiesten. Alleen de reuk en geluiden van dieren zult u  er missen.. Voor een kennismaking met internationale gezelschappen van allure is Circo Circulo een aanrader. 
De lijst van artiesten vermeldt:  de Franse gezelschappen Atelier Lefeuvre et André, Les Colporteurs en 2Rien Merci, de Zwisterse Compagnie David Dimitri, uit Engeland: Ockhams Razor, en NoFit State Circus.
Uit Canada: Circque Eloize, uit België D'irque & Fien  en uit Nederland: Bencha Theater.

Kaartverkoop en informatie Circo Cicolo