Monumentendag met thema ‘Op reis’ met o.a. een vliegshow

Printerversie
Gepubliceerd op: 27-08-2014 | Gewijzigd op: 27-08-2014
In het weekeind van zaterdag 13 op zondag 14 september a.s. is het de jaarlijkse Open Monumentendag onder het thema ‘Op reis.’ Bij die gelegenheid werken de gemeenten Vught, St. Michielsgestel, Heusden en Maasdonk samen. Zij presenteerden dinsdagmorgen 27 augustus 2014 in de BAM de hoogtepunten van hun programma. Uiteraard zijn er ook fietstochten, zodat bezoekers behalve de Bossche monumenten ook die in de omliggende plaatsen kunnen bezichtigen.
Den Bosch opent de dag [13 september/10.00 uur] op de Pettelaarsche Schans met een kleine vliegshow.

 

Rechts: De deelnemende gemeenten rond Den Bosch met vlnr:
de wethouders Sjaan Moon[ Maasdonk, Koos Loos [St. Michielsgestel], Huib van Olden [Den Bosch], Peter Pennings [Vught] en Wim van Engeland [Heusden].

foto © paul kriele, 27 augustus 2014.

Rond de opening op de Pettelaarse Schans bij het herplaatste Henri Bakkermonument is er rond deze eerste Nederlandse vliegenier een expo ingericht in restaurant Croy en komen er enkele oude vliegtuigen over: vanuit Seppe en vanuit het CLSK [Commandant Lucht Strijdkrachten] vliegen een Beech 18 en een Harvard over.
 
Boven: Een advertentie uit 1907 van de rijwielreparateur Henri Bakker. Aan deze eerste Nederlandse vliegenier wordt tijdens de opening op 13 september 2014 veel aandacht besteed.
Bakkers vader was rijwielhandelaar/reparateur in de Nieuwstraat en zoon Henri had een werkplaats in
de Korte Putstraat, nu cafe 't Pantoffeltje.

-Rechts: De omslag van de Gids van Bosch Belang uit 1907.
Wat en Bosch betreft: daar zijn als ‘nieuw’ op te noemen: het Redemptoristenklooster, de technische bedieningskamer onder de Diezebrug, evenals het keldertje bij de nieuwe fontein aan de Beurdsestraat, waar de computer aangestuurde bediening plaats vindt en de WII-fabriek, waar een expositie is van oude foto's van het station en maquettes. In de voormalige garage van Pompen & Verlouw staan enkele oldtimers opgesteld.

Ronde Open Monumentendag is een magazine verschenen dat binnenkort in de brievenbus ligt . Zie ook
www.s-hertogenbosch.nl en klik in zoekfunctie Monumentendag in. 

Terug naar boven