Open Monumentendag op zaterdag 8 september 2018

Printerversie
Gepubliceerd op: 31-08-2018 | Gewijzigd op: 31-08-2018Op de Open Monumentendag op zaterdag 8 [en buitengebied zondag  9]  september 2018 zij er enkele nieuwe panden die mee doen.   

Met name in de Postelstraat staan de deuren open van nr. 44 'Het Wapen van Luik',  nr. 12 'Huis van Boxtel' beidnejmetvehsorisch elementen en het nieuwe  Hotel Uylenhof [ingang aan achterzijde op Uilenburg 24] en het redelijk nieuwe Boutique Hotel op Hinthamereinde  13.

Ook het nieuwe  woonzorgcentrum ‘De Boschstede’ van Magnus Domus,n de oude poliklinieken van het Groot Ziekengasthuis in de Nieuwstraat houdt open dag.  Nieuw is ook de Jheronimus Academy of Data Science [JADS]  op de Sint Janssingel, voorheen klooster Mariënburg.

De klok geluid, maar ..
Heel bijzonder is dat het Bossche Klokkenluidersgilde die dag  de mogelijkheid biedt om eens een klok te luiden. Dat kan bij de Sint Janstoren waar een door de koninklijke Eijsbouts een luidinstallatie met één klok ter beschikking is gesteld. Daar kunt u het klokken luiden uit proberen, want de stichting  wil in de toekomst vaker de Bossche klokken laten horen.


Interessant zijn die dag zeker ook enkele lezingen/presentaties  o.a. in de Knillispoort over  Beroemde Bosschenaren in Europa en tal van acvtivuteiten in het Groot Tuyghuis in de Bethaniëstraat.

Zie ook wwww.erfgoedshertogenbosch.nl