Dit jaar ipv een 'Open' een Digitale Monumentendag

Printerversie
Gepubliceerd op: 27-05-2020 | Gewijzigd op: 27-05-2020
De drie gemeenten 's-Hertogenbosch, Vught en Sint Michielsgestel hebben besloten dit jaar in plaats van een 'Open' een Digitale Monumentendag te houden. Dus er worden in het weekeind van 12 en 13 september 2020 geen gebouwen open gesteld en er verschijnt ook geen  magazine met alle monumenten daarin. Die dag trok elk jaar 20.000 bezoekers.
Een dergelijk evenement past dus niet in een tijd van een epidemie. Daarvoor in de plaats komen de drie met een vernieuwende digitale versie van Open Monumentendag uit. Alles in het licht van de corona epidemie, een tijd om de regels in acht te houden.

Het uitbrengen van die digitale versie wordt overgelaten aan Erfgoed,  bekend en vetrouwd om de sfeer en beelden van monumenten digitaal te laten zien. Dat doet zij samen met het comité en de medewerkers van Vught en Sint Michielsgestel.
De drie wethouders Huib van Olden [Den Bosch], Peter Pennings [Vught] en Peter Raaijmakers [Sint Michielsgestel]  hopen volgend jaar de te verwachten duizenden bezoekers weer fysiek te kunnen verwelkomen.  
De Open Monumentendag in 2016 toen mr. Pieter van Vollenhoven Den Bosch bezocht.
Die dag werd dat jaar
als Landelijke Open Monumentendag op de Parade in Den Bosch geopend.
Rechts burgemeester Ton Rombouts en middenin wethouder Huib van Olden.


foto © paul kriele, 8 september 2016.