Monumentendag 2012 met Jacobkerk [BAM] +Jacobshofje centraal

Printerversie
Gepubliceerd op: 16-07-2012 De Open Monumentendag 2012 op zaterdag 8 september 2012 speelt zich veel af rond het St. Jacobshofje, gelegen achterin de Mgr. Prinsenstraat. Daar houden de bewoners open huis met een bezichtiging [ook van het voormalige badhuis], een verhalenverteller en een lezing door Frans van Gaal over het ontstaan van de wijk rond de oude -middel eeuwse Jacobkerk. Voor kinderen is er in de BAM een kinder/familiespel op basis van de stadsplattegrond en kunnen kinderen werken met archeologische vondsten.

Het St.Jacobshofje uit de jaren dertig en de middel eeuwse St. Jacobkerk [BAM] maken deel uit van de programmering van de 'Open Monumentendag 2012'.

foto's © paul kriele, 16 juli 2012.


Ook de tuin van het Zwanenbroedershuis staat open voor kinderen.
Wethouder Huib van Olden verricht  op zijn speciale wijze om 10.00 uur in het hofje de opening van de 'Monumentendag 2012'
De tuin van het Zwanenbroedershuis [speciaal voor kinderen] en het gebouw zelf staan open op 'Open Monumentendag 2012'.
foto © paul kriele, 16 juli 2012.
.
Het programma van de 'Open Monumentendag', die ook op zondag 9 september wordt voortgezet vermeldt voor die 9e september een inkijk in, en uitleg over de linie van Frederik Hendrik dmv wandelingen en fietsroutes.Dat onderdeel wordt mede door 'De Groene Vesting' opgezet. Bij dit aspect staan de Bredero;'s ronde, Hendriks ronde en Nassau's ronde centraal. De startpunten zijn bij Van Orriks Theehuisje aan de Poeldonkse dijk,  Fort Orthen en in Vught het Vughts Museum.