Maritiem 2019 in afgeslankte vorm

Printerversie
Gepubliceerd op: 07-09-2019 | Gewijzigd op: 08-09-2019
Maritiem 2019 in afgeslankte vorm

De editie 2019 van Maritiem wordt –na aarzeling- in afgeslankte vorm alsnog opgezet. Vreemd omdat in 2017 onder de toen nieuwe voorzitter Wim van der Steen het evenement -  als Bossche Waterweek -groots zou worden opgezet. Maar de stichting Bossche Waterweek, organisator van het tweejaarlijkse waterevenement, raakte in financiële problemen.
Door de roep van tientallen watersportliefhebbers- de boegbeelden van Maritiem-  om een vlootshow, is de stichting, nu weer onder voorzitter Rob van de Laar overstag gegaan en zet nu, slechts op zaterdag –Monumentendag- 14 september 2019 een Mini Maritiem op, onder de naam Maritiem Light.
Vaste onderdelen van Maritiem Light zijn een vloot van historische schepen, een liedfestival met shantykoren rond de Watersportvereniging De Waterpoort aan de Oliemolensingel een reeks van bij de watersport opgestelde kraampjes. Daar zijn ook filmpjes van Bossche monumenten te zien, gemaakt door  eerste jaars studenten van AVANS. Voor een natje en een droogje is het partyschip Domani opgesteld.

Volgend jaar is het de bedoeling om met een nieuw bestuur een groots Maritiemfestijn op poten te zetten met onder meer een Drakenbootrace, Rubberbotenparty en een foodfestival.