Maritiem vernieuwd & beter gefaciliteerd

Printerversie
Gepubliceerd op: 21-07-2009 | Gewijzigd op: 23-07-2009
Boven:  De nieuw geïntroduceerde vlag van Maritiem die € 30 kost.
Boven: Ab Bouwens van drukkerij Biblo/ Van Gerwen biedt de voorzitter van Maritiem Rob van de Laar het eerste exemplaar aan van het Maritiemmagazine
. Links Frank van de Voort en rechts Harry van der Krabben, beiden bestuursleden.
foto's © paul kriele, 21 juli 2009.

Door de economische crisis lieten de zakelijke sponsoren het dit jaar afweten,’ aldus voorzitter Rob van de Laar.
Deze dip is met de nieduwe, energieke voorzitterVan de Laar al weer overwonnen. Maritiem 2009 [18,19 en 20 september]  telt tal van nieuwigheden en ook technische en kwalitatieve verbeteringen

'Door geldschieters uit de publieke sector, zoals de Provincie, Rijkswaterstaat en het Waterschap Aa en Maas,' zegt Van de Laar, 'is er toch een breed programma opgezet'  .
Maar de Uilenburgondernemers hebben afgehaakt. Zij konden het niet eens worden over een deelnamebedrag. Dus dit jaar geen Maritiemmuziek in de Korenbrugstraat, Molenstraat en Lepelstraat.
De vernieuwing zit hem in: de uniformering [in blauw] van de hostess en het Maritiem-personeel, elektrificatie en aanleg van steigers zowel in de de gehele Binnenhaven als in de Buitenhaven voorbij de Wilhelminabrug, zodat overal boten kunnen aanleggen.
Naast deze vernieuwde facilitering verschijnt er ook een Maritiemvlag [kosten 30], een magazine en een speciaal boekje. Dat heeft dit jaar als thema ‘sleepboten’.Mede door archivaris Rob van de Laar komt er ook meer historie gedurende die dagen met een oude ambachtenmarkt en de Orthenstraat waar de ondernemers uitpakken.
Dankzij het feit dat Rijkswaterstaat de vernieuwing van de sluisdeuren van Sluis O van mei naar het Maritiemweekeind hebben uitgesteld, is het kanaal die dagen vrij van vrachtboten en dus rustig. Maar al is het hele Maritiemgebied met rood-wit-blauwe [doeken] vlaggetjes gesierd, het kanaal kan nog niet voor Maritiem worden benut.

zie programma op de site Maritiem