Erasmusfestival Brabant 10 november - 10 december 2016

Printerversie
Gepubliceerd op: 10-11-2016 | Gewijzigd op: 10-11-2016
Vanavond -donderdag 10 november 2016 begint het twee jaarlijks festival -in Den Bosch- onder meer met
tal van activiteiten onder het jaarthema van de Erasmusprijs: Levensverhalen. Verhalen die gezien, gehoord, gedeeld en ervaren worden tijdens lezingen, symposium Eutopia, theatervoorstellingen, educatieve projecten en gesprekken op straat.
Er zijn optredens, lezingen e.d. te verwachten van oa. John de Bever tot A.F. Th van der Heijden, van Camille Claudel tot Annie M.G. Schmidt, van Piet-Hein Donner tot Thomas More.

In het thema levensverhalen van dit Erasmusfestival Brabant kan iedereen zich herkennen. Er zijn levensverhalen van BN'ers, hetzij ludiek gebracht met improvisatietoneel, hetzij in volle ernst tijdens de literaire avond met o.a. A.F. Th van der Heijden (Tonio).
Studenten hebben verhalen van Bosschenaren opgetekend en maken u op hun eigen wijze deelgenoot; filmmakers hebben interessante levens gedocumenteerd; biografen komen vertellen over hun vak en de mensen over wie zij hebben geschreven. 

Volledig programma:   www.erasmusfestival.nl.

Donderdagavond 10 november 2016 in klooster Marienburg aan de St.Janssingel: een lezing van Rik Torfs, rector aan de Katholieke Universiteit in Leuven onder de titel Willem Wiitteveen*. Dat gaat over de samenhang tussen onderwijs en de democratische rechtstaat.
Op 17 november 2016 is er in Bij Kathrien [Triniteitstraat] de vertelvoorstelling 'Mijn hart woont elders', met waar gebeurde verhalen van vluchtelingen.

*Willem Witteveen was een van de slachtoffers van de MH 17 ramp. 
A.F Th. van der Heijden
op 23 november 2016 in de Verkadefabriek.
Annejet van der Zijl
op 7 december 2016 in de Verkadefabriek.