Opening Erasmusfestival in TheateradParade op 19 november

Printerversie
Gepubliceerd op: 13-10-2011 Het Erasmusfestival editie 2011 biedt een gevarieerd en ook -over diverse plaatsen verspreid -een breed opgezet festival.
-De opening is op zondag 19 november 2011 in TheateradParade met ballet van het Nederlands Danstheater Jírí Kylián en Hans van Manen.
-In de week dag ervoor van donderdag 17 t/m zaterdag 19 november is er al een unieke 3D-projectie vanuit 15 beamers op de muur van het oude GZG. Daar wordt  van buiten af en van binnenuit een show geprojecteerd. Het onderwerp is de naderende sloop en de toekomst van de locatie.
-Op 18 november is er in AVANS een symposium over het synergetisch samengaan van diverse expertises. In deze aanpak wordt de bouw van de St.Jan als voorbeeld genomen. Dit keer komen deskundigen uit diverse disciplines aan het woord: waaronder nieuwe media, architectuur, bouwkunst en energie.

Dan zijn er exposities:
-maandag 17 oktober t/m zaterdag 6 mei 2012 expositie van schilderijen en grafisch werk van de schilder, architect en ecoloog Friedensreich Hundertwasser [*Wenen, 1928] bij Würth op De Brand.
-zondag 20 november t/m zondag 18 december 'Quaevis Terra Officina',  een boekpresentatie bij Galerie Van Hoof [Vughterweg], waar een  fotografische vastlegging getoond wordt van de landschapsfotograaf L.Creyton [*Apeldoorn, 1954] van plekken waar Erasmus heeft gewoond/ is geweest.

Muziek
-woensdag 9 t/m 13 november 2011  in het Kruithuis:  een weergave [soundescape] van geluiden, opgenomen door Paul Devens tijdens een fietstocht door Den Bosch, getiteld City Chase. 
-woensdag 9 t/m zondag 13 november 2011 'Klank Atlas' van Thomas Rutgers in de Verkadefabriek, die de geschiedenis van de Verkadefabriek op muziek heeft gezet.
-Amstel Strijkers Ensemble op zondag 20 november 2011  [15.00 uur] in de Nederlands Hervomde  Kerk.

Zie voor volledig programma, ook in andere plaatsen dan Den Bosch:  Erasmus