Nieuwe bevrijdingsmusical uit fonds Frits Bekker

Printerversie
Gepubliceerd op: 14-01-2004 April 2005 staat er een nieuwe musical van de Stichting Musical ’s-Hertogenbosch 800 op de planken. Op 14 januari 2004 werd het script van ‘Bevrijdingskind’ aan het bestuur aangeboden. De musical komt voort uit het fonds dat bij het 25-jarig jubileum van Frits Bekker als directeur van TheateradParade werd ingesteld.
Bron voor de musical is het verhaal rond een Bosch kind van een Canadese soldaat uit de oorlog ’40-’45.
Het thema, zo benadrukt Frits Bekker, is universeel. Altijd zul je zien dat iemand op zoek gaat naar zijn biologische ouders. Dat klinkt wat zwaar, dankzij Coen Free en Marianne Keser, naast Bart de Groof uit Hilvarenbeek, de schrijvers van de musical, blijven Bossche – historische - en vaak koddige elementen voor deze musical behouden.
Het is acht jaar geleden [De Tommies] dat er voor het laatst een musical [van deze stichting] werd opgevoerd. De audities voor de 120 spelers [revuesterren, zangers, muzikanten en ook grime en andere technische medewerk[st]ers ] beginnen eind januari 2004. Na de zomer van 2004 starten de repetities.

Het bestuur van de 'Stichting Musical 's-Hertogenbosch 800', vlnr: Wim Dekker, Jes van Rixtel [penningmeester] Frits Bekker [secretaris] en Arthur Cuyten [voorzitter] van de stichting.

foto's © paul kriele, 14 januari 2004.
Schrijver Bart de Groof biedt namens het collectief [hijzelf, Marianne Keser en Coen Free] het script aan aan het stichtingsbestuur. 2e van rechts Mariannen Keser en derde van links cabaretier Bart de Groof uit Hilvarenbeek .
 

Achter de schermen werken Marco van Dijk als productieleider, Stef Fennis muzikale leiding, Hein Ceelen als regisseur, Stef Breukel solisten begeleiding, Yvonne den Dekker choreografie mee aan deze musical. 
De sponsoring voor de productie moet nog worden aangevangen, maar als start bedrag is het Frits Bekker musicalfonds een begin.