Gedenkmomenten rond bevrijding stad

Printerversie
Gepubliceerd op: 21-10-2008 | Gewijzigd op: 21-10-2008
Rond de bevrijding van de stad op 27 oktober 1944 vinden allerlei gedenkmomenten plaats. 's-Hertogenbosch werd op vrijdag 27 oktober 1944 door de 53rd Welsh Division bevrijd. 't Zand was het laatste stadsdeel waar nog Duitse militairen zich hadden verschanst en vanuit de lucht werd verdedigd.
Op donderdag 23 oktober/9.30 uur leggen leerlingen van de Sancta Maria Mavo een krans bij de gedenksteen van Piet Kerssens op de Wilhelminabrug. Daarna volgen kransleggingen bij het monument op de Hekellaan [11.30 uur] en bij het Wels Division Memorial aan de Aartshertogenlaan [12.30 uur], waar het Gemengd Koor ’s-Hertogenbosch en het Bridgend Male Choir uit Wales een bijdrage aan leveren.
Ook kan het publiek hierna een bloem of krans neerleggen.
Donderdagavond is er een gratis bij te wonen bevrijdingsconcert in de Hervormde Kerk op het Kerkplein met een uitvoering door de eerder genoemde koren.

Vrijdag 24 oktober is er een programma afgestemd op de bevrijders uit Wales met een bezoek aan de begraafplaats in Uden en ‘s avonds een social evening in Hotel Central. De afsluiting van de herdenkingen vindt ’s avonds op de Markt plaats [21.45 uur] met een concert door de Koninklijke Harmonie.
In het Stadskantoor geeft een expositie een beeld van de Nederlandse veteraan. Acht persoonlijke verhalen van veteranen zijn op beeld te volgen.