Kranslegging scholieren bij steen Wilhelminabrug

Printerversie
Gepubliceerd op: 23-10-2008 | Gewijzigd op: 28-10-2008
Rond de bevrijding van de stad op 27 oktober 1944 hebben vanmorgen 23 oktober 2008/9.30 uur  als eersten  vban een reeks gedenkmomenten leerlingen van de Sancta Maria Mavo een krans bij de gedenksteen van Piet Kerssens op de Wilhelminabrug gelegd.
Dat gebeurde onder toeziend oog van het Comité Oktober 44 met o.a.Luc van Gent en Phily Goosen. Bij de herdenking was ook mevrouw Nelly van Os aanwezig, die al 12 jaar het monumentje in de brug bijhoudt.

   
Vlnr: docent geschiedenis van de Sancta Maria Mavo Wilana Halters en de leerlingen Lotte Toonen en Bella Nag. Daarna Phily Goosen, Luc van Gent en Nelly van Os en -niet op de foto Pierre Kisters van het Comité Oktober '44..
foto's © paul kriele, 23 oktober 2008.
 De leerlingen Lotte Toonen en Bella Nag die samen met docente geschiedenis Wilana Halters [Sancta Maria Mavo] bloemen legden bij de gedenksteen van Piet Kerssens, die op de Wilhelminabrug  64 jaar geleden zwaar gewond raakte.
 
Daarna volgen kransleggingen bij het monument op de Hekellaan [11.30 uur] en bij het Wels Division Memorial aan de Aartshertogenlaan [12.30 uur], waar het Gemengd Koor ’s-Hertogenbosch en het Bridgend Male Choir uit Wales een bijdrage aan leveren.

Het herdenkingsmonument aan de Hekellaan waar ook  die ddonderdag de 23ste oktober 2008 kransen werden gelegd uit eerbetoon aan alle gevallenen. Veteranen van het 53rd Welhs Division waren erbij aanwezig.

foto © paul kriele, 28 oktober 2008.

Vrijdag 24 oktober is er een programma afgestemd op de bevrijders uit Wales met een bezoek aan de begraafplaats in Uden en ‘s avonds een social evening in Hotel Central. De afsluiting van de herdenkingen vindt ’s avonds op de Markt plaats [21.45 uur] met een concert door de Koninklijke Harmonie.
In het Stadskantoor geeft een expositie een beeld van de Nederlandse veteraan. Acht persoonlijke verhalen van veteranen zijn op beeld te volgen.


Terug naar boven