Bevrijdingsfestival 5 mei op PettelaarseSchans

Printerversie
Gepubliceerd op: 26-03-2014 | Gewijzigd op: 26-03-2014
Op 5 mei vindt op de Pettelaarse Schans vanaf 13.00 uur het Bevrijdingsfestival plaats. Het thema is 'Vrijheid geef je door'.
Op het hoofdpodium treedt een uiteenlopende reeks van bekende bands op. *

Ambassadeur van de Vrijheid Kensington is uiteraard van de partij om uiting te geven aan hun beleving van het thema ‘Vrijheid geef je door’. En ook spetterende acts als Joe Driscoll & Sekou Kouyaté, Dana Fuchs en Kraak & Smaak vieren vrijheid in ’s-Hertogenbosch. 

*De Bands
Karmaflow
Een kruisbestuiving tussen rock/metal, videogames en theater: The Rock Opera Videogame is een groots multidisciplinair project van Bosschenaar Ivo van Dijk – bekend van onder andere ‘Xystus’ en 'Equilibrio'. Niemand minder dan het Metropole Orkest aangevuld met zangers uit bands als Epica en Sonata Arctica zijn te horen op de interactieve soundtrack. Joe Driscoll & Sekou Kouyaté
Met elkaar praten konden ze niet, maar toen koraspeler Sekou Kouyaté en muzikant/rapper/beatboxer Joe Driscoll samen gingen jammen ontstond er een waanzinnige muzikale klik! Hun debuutalbum ‘Faya’ is een geweldige mix van afrobeat, hip-hop, folk en reggae.
King Khan & The Shrines
Een heerlijke mix van sleazy garagerock, sixtiessoul en een licht psychelische seventies sound, dat is wat deze boomlange King Khan – een jongere versie van James Brown met de stem van Screaming Jay Hawkins – je met zijn band voorschotelt.
Go Back To The Zoo 
Dde Nederlandse poprockband Go Back tot the Zoo is terug in Den Bosch. De twee broers Teun (gitaar) en Cas Hieltjes (zang), drummer Bram Kniest en bassist Lars Kroon maken  al 5 jaar energieke, dansbare indierock hits.
Rina Mushonga
Rina Mushonga, een  Zimbabwaans-Nederlandse zangeres zou met haar indrukwekkende stem wel eens de verrassing van het festival kunnen worden. “Indierock met een beetje Afrika” kopte NRC Handelsblad over deze dame, wiens album 'The Wild, The Wilderness' net uit is.
Kensington
De zangers/gitaristen Eloi Youssef (26) en Casper Starreveld (27), bassist Jan Haker (26) en drummer Niles Vandenberg (32) scoren hoog met de albums Borders (2010) en Vultures (2012). In 2012 won Kensington met Vultures een 3FM Award voor beste album, plus een 3FM Award voor Beste Live Act alsmede de Serious Talent Award. Ook bemachtigde de band een MTV EMA voor Best Dutch Act.
Dana Fuchs
Deze dame met ballen speelt elke zaal en ieder festival plat met haar bezielende mix van blues, soul en roots-rock. Liefhebbers van onder andere Janis Joplin, Led Zeppelin, Melissa Etheridge en Beth Hart moeten hier zeker even een kijkje gaan nemen.
Kraak & Smaak
Als afsluiter: een heerlijke eclectische mix van soul, jazz en funk met die typische dancesound waarmee dit Nederlands productietrio met band inmiddels wereldfaam heeft verworven. Hun laatste album 'Chrome waves' is inmiddels een half jaartje uit en is een groot succes. Put on your dancing shoes!


Terug naar boven