Impressie Bevrijdingsfestival.

Printerversie
Gepubliceerd op: 05-05-2010 | Gewijzigd op: 06-05-2010
Bevrijdingsfestival Kerkplein, Museumplein, Parade

Museumplein
   
Allerlei activiteiten, merendeels afgestemd op de jeugd, op het museumplein.
foto's © fotokracht.nl, 5 mei 2010.

Kerkstraat oproep: niet meer naar Den Bosch toe

   

Kerkstraat debat Speak-Out!/Ook in de Kerkstraat was het een drukte van jewelste. Velen waren afgekomen op de -inmiddels -  nationale politicus Cohen.
In de middag deed de organisatie -na advies van de politie - een oproep om niet meer naar Den Bosch te komen. Die kreet was al eerder voor Zwolle en Utrecht uitgegaan.
Cohen  kwam met de idee om elk jaar van  5 mei een nationale feestdag te maken. 'Vrijheid is  is zo belangrijk. Daar moeten we elk jaar bij  stilstaan,' aldus de omstreden gastspreker. Overigens was het  een wens die drie jaar geleden op instignatie van de SP bakzeil haalde. Cohen ontweek elke poltiek geitnte vraag na de ophef die er vanuit diverse fracties was ontstaan over zijn komst als politicus.

Een debat over de vrijheid om zich uit te kunnen spreken met oud-burgemeester van Amsterdam Job Cohen en wethouder Bart Eigeman.

Cohen gaf scherpe antwoorden op allerlei politieke vragen zoals hij zelf zei dat dat eigenlijk niet de bedoeling was, maar toch....!
Wethouder Bart Eigenman voelde zich - zoals altijd - als een vis in het water.  En toonde zich lichtelijk vereerd naast deze Hollander -een man van gewicht - te kunnen staan.
 

foto's © fotokracht.nl, 5 mei 2010.
   


Terug naar boven