5 mei Bevrijdingsfestival op Parade en Kerkplein

Printerversie
Gepubliceerd op: 11-04-2011 | Gewijzigd op: 11-04-2011
Op 5 mei 2011 komen tijdens het Bevrijdingsfestival op Het Plein van de Vrijheid [Kerkplein], tijdens de debatten, tijdens de jongeren wedstrijd Play 4 Freedom en in de expositie 'Teken voor Vrijheid' het thema 'Vrijheid ligt niet op straat' nadrukkelijk aan bod. Daarnaast is er ook een divers muziekprogramma op de Parade.

TV-showman Albert Verlinde opent op 5 mei 2011 op de Bossche Parade om 15.00 uur het bevrijdingsfestival.

foto © paul kriele, 29 april 2010.

Programma
Albert Verlinde opent om 15.00 uur het Bevrijdingsfestival.

Het Bevrijdingsfestival besteedt ieder jaar uitgebreid aandacht aan de voorwaarden die nodig zijn om vrijheid te hebben of te krijgen. Hiervoor worden verschillende voortrajecten uitgezet. De resultaten zijn op 5 mei te zien en/of te horen.
-Op het Kerkplein treden jongeren op die mee hebben gedaan aan de wedstrijd van het festival Play 4 Freedom. Alleen of met hun band hebben de jongeren [14-24 jr.] een eigen lied/gedicht of rap geschreven over vrijheid.
-Op het Kerkplein is ook het Debat: Speak out! te volgen onder leiding van Theo Verbruggen met verschillende Tweede Kamerleden. Toegezegd hebben al: Cora van Nieuwenhuizen (VVD), Mariko Peters (Groenlinks) en Martijn van Dam (PvdA). 

Opposites & The Partysquad, een van de op 5 mei 2011 deelenemende muziekgroepen.

 vervolg programma
-Op het Kerkplein staan de landelijke en regionale partners, zoals het Veteranenplatform, COC, War Child, Amnesty, Cordaid / Mensen in Nood en Vluchtelingenwerk.
-Bij het Theater aan de Parade is de expositie 'Teken voor Vrijheid' tezien, waaraan middelbare scholieren uit o.a. Boxtel, Bladel en ’s-Hertogenbosch hebben meegedaan.

Muziekprogramma op de Parade
Als Ambassadeur van de Vrijheid wordt dit jaar tegen zevenen per helikopter The Opposites & The Partysquad ingevlogen. Naast het muziekprogramma op de Parade is er weer een kinderprogramma op het plein voor het Noordbrabants museum met theater, workshops en muziek.
Het muziekprogramma wordt gepresenteerd door Mylgia van Uytrecht. Mylgia  is bekend van het Festival Mundial en zij is internationaal presenter van Zumba® Fitness.

Optredende muziekgroepen zijn vóór 3 uur:  Farid Mayara & Cosmic Carnaval, 
-Om 15.00uur opening van het festival door Albert Verlinde en de ontsteking van het Bevrijdingsvuur
-Kwart over 3: optreden van Muyayo Riff, een Catalaanse band,
-Vanaf half 5 Russkaja,
-Vanaf kwart voor 6 de Amsterdamse band Jungle by night
-Vanaf 19.00 uur The Opposites & The Partysquad
-Vanaf kwart voor 8 La Cherga
-Vanaf 21.00 uur Saint Jude
-Vanaf 22.00 uur  Original Wailers (featuring Junior Marvin and Al Anderson)
-Vanaf 23.00 uur United Sounds.

Check voor het laatste nieuws  www.bevrijdingsfestivabrabant.nl of twitter  (@5meiBrabant).


Terug naar boven