Geschiedenis:Slot met optocht oude vervoermiddelen

Printerversie
Gepubliceerd op: 24-10-2010 | Gewijzigd op: 25-10-2010
In de Week van de Geschiedenis -vanaf vrijdag 15 oktober 2010- werd afgerond met een optocht van - wederom- oude vervoermiddelen waaronder fietsen, karren, oude auto's en stadsbussen.
De tocht, die het thema 'Dat gaat naar Den Bosch toe' onderstreepte, ging van de Citadel naar de Markt en later naar de Parade, waar een Historische Smaakmarkt plaatsvond.

De Week van de Geschiedenis begon met de opening van een expositie in het Stadsarchief met oude fietsen van B. Jansen.  zie artikel  expo B.Jansen dd. 15 oktober 2010.

De kop van de optocht met een agent voorop. Boven en onder de Fietsgroep Noord [Groningen, Friesland en Drenthe] was er met een grote deputatie fietsende fietsers.
Paardenkracht en pk's in de stoet. 'De Fietsgroep Noord' maakt deel uit van de Landelijke Vereniging 'Oude Fiets'.
foto's © paul kriele, 23 oktober 2010.

 
 Een groentenkar...  en een huifkar die een bisschop vervoerde.
   
 De stoet gaat door het Geertruikerkhof  waar .. .. ook een oude postbus en een nieuwe Arriva- bus passeerde.

Een boerenkar met meelzakken en brood en een paar kindjes. De stoet is aangkomen op de Markt.
De bakkersbakfiets uit de jaren 40-50-60.
Aandoenlijk tafereel met zoonlef en het Jack Russelhondje op de bok. En een Bossche afvaardiging namelijk Aannemersbedijf Rijkers..

foto's © paul kriele, 23 oktober 2010.

Vanaf de Markt konden bezoekers per oude bus, koets of huifkar een ritje maken naar de Parade waar een Historische Smaakmarkt werd gehouden

Historische Smaakmarkt op Parade.
Op de Historische Smaakmarkt op de Parade waren tal van kramen te bewonderen, van oude ambachten en producenten van regioproducten, tot eetkramen van families van Turkse, Armeense,  Marokkaans en/of Chinese afkomst.

Ambachten: van vlechtwerk, houten speelgoed maken, touwslagen en ga zo maar door..  
De kramen van Coocking Adventure die ook workshops geeft. Op dit bord staat dat het een marktkraam is anno 1900, maar nu in de moderne tijd geplaatst.

foto's © paul kriele, 23 oktober 2010.

Op zaterdag 23 oktober 2010 viel de historische smaakmarkt een beetje in duigen door de talrijke regenbuien. De zondag was iets beter.

Op rij stonden kramen van Armeense [familie Guluk], Turkse, Marokkaanse en een van oorsprong Chinese families, die allerlei lekkernijen hadden bereid.

foto's © paul kriele, 23 oktober 2010.Terug naar boven