Impressie finale Bossche Quiz

Printerversie
Gepubliceerd op: 19-10-2006 Woensdagavond 18 oktober 2006 vond in de Orangerie de finale plaats van de twee quizen, waarvan de een in het Koning Willem 1-College had plaatsgevonden [maandag 25 september 2006] en de ander -ook een historische quiz - die  internet en Boschtion was gelopen en opgezet was door het Stadsarchief. De tien finalisten uit beide gebeurtenissen traden op de feestavond in de Week van de Geschiedenis aan en werden bevraagd door quizmaster Cees Slegers.   
De organisatie was in handen van Dick van de Vrie [afdeling BAM] en Rob van de Laar van het Stadsarchief. De techniek werd verzorgd door DJC recording 's-Hertogenbosch.

-Hierboven de avond begon met een optreden door de Stadspijpers die een repertoire brachten van profane laat-middel eeuwse muziek.
-Rechts: de feestavond werd ingeleid door Harry van den Berselaar.
foto's © gerard monté, 18 oktober 2006.  
 
Danny en Wim van Nimwegen brachten een voor het publiek aanstekelijke medley van carnavalsnummers uit de jaren 1885-2006 prof. Herman Pleij hield een boeiende lezing in een stortvloed van anecdoten en feiten.

Danny en Wim van Nimwegen brachten een voor het publiek aanstekelijke medley. Daarbij gingen, bij een van hun nummers, uiteraard de hèndjes de lucht in. 
De in Hilversum geboren Pleij, die blijk gaf ook het bourgondische zuiden goed te kennen, wist als kenner van folklore, gebruiken en rituelen de zaal een half uur lang te boeien. 

De quiz kandidaten
-Hierboven de finalisten Wim van Harssel, Henk van Pelt en Paul Kriele, foto midden Giel Vekemans en Dorthy Reelick.
-Rechts: o.a. Jan van Berkom, oud-politicus. 

Het grote scherm waarop de vragen en de uitslag werden geprojecteerd en een kijkje van bovenop de deelnemers. Gasten uit het publiek gaven signalen naar een van de kandidaten, maar hun antwoord was fout gegokt..
foto's © gerard monté, 18 oktober 2006.  


-Quizmaster Cees Slegers die als prijzen voor de winnaars van de quiz aankondigde: enkele winkeldochters van het Stadsarchief... Cees Slegers reikt de cadeaucheques, resp. 50 en 25 euro, uit aan de winnaars Ton van de Mortel [rechter foto] en Henk van Pelt en rechts Paul Kriele.

Rechts: De technicus van de quiz. [DJC Recording 's-Hertogenbosch].

-Rechts onder: De Fabulous Duke Session Band op het priesterkoor van de voormalige St.Josephkerk.
Hieronder: Gitarist Huub Lammers, de broer van Nort Lammers [Kring Vrienden enJeroen Boschcentrum]
 
foto's © gerard monté, 18 oktober 2006.  

 -Hierboven: Hans Vrielink [l] spreekstalmeester rond het muziekoptreden van de jaren 60, interviewt hier Ad van den Nieuwenhuijsen, die met broer Willem en Jan in the sixties een band vormden. 
-Rechts boven: Alfred Martens [ook solo zang] met de leadzangeressen Cheeta Haase [r] en Jony de Boer [rechter foto 2e.v.l.] .
-Rechts: een deputatie van 'Tussenneusenlippen' trad tezamen op met de Fabulous Duke Session Band.
Een indruk van de zaal Naar schatting heeft de feestavond ongeveer 350 bezoekers getrokken.  

foto's © gerard monté, 18 oktober 2006. 
De mede-organisator van dit muziekonderdeel was [drummer] Manuel Cooijmans die in de jaren 60 ook als bandlid optrad.

Deelnemers Bossche historische Quiz 16 oktober 2006. 
Woensdag op de feestavond van de Avond van de [Week vd] Geschiedenis treden er zes kandidaten aan die de winnaars waren van de Bossche BQ test in het Koning Willem 1-College en nog eens vier die als beste scoorden in de quiz van het Stadsarchief, die via Boschtion verliep. Van de BQ-quiz zijn dat: Giel Vekemans, Hans Tervoort, Dorthy Reelick, Wim van Harssel, Paul Kriele en Henk van Pelt. Van de Bossche quiz [Stadsarchief/Boschtion]: Jan van Berkom, Ton van de Mortel, Toos Wiltlox en Paul Pardoel. De quiz wordt gepresenteerd door Cees Slegers. De feestavond bevat onder meer een voordracht [dr.Herman Pleij] over feest, 60-ger jaren muziek, infostands, oude films over feesten en een carnavalsmedley van Danny en Wim van Nimwegen. -/  © paul kriele, www.bastion-oranje.nl


Terug naar boven